12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneWethouder en Tweede Kamerleden bezoeken Monique bij haar protestactie in Deurne

Wethouder en Tweede Kamerleden bezoeken Monique bij haar protestactie in Deurne

De protestactie van onderneemster Monique Loverbosch bij haar zaak Boerenkamps Mode in Deurne is niet onopgemerkt gebleven. Haar oproep aan de gemeente om eens langs te komen en met haar in gesprek te gaan, leverde vrijdagochtend een bezoek op van wethouder Marinus Biemans en Tweede Kamerleden Inge van Dijk en Mustafa Amhaouch.

Medewerkers van de kledingwinkel aan de Kruisstraat in Deurne hebben als protest tegen de huidige coronaregels een weekmarkt op de stoep voor de winkel georganiseerd. “Wij voelen ons in ons hemd gezet. Winkeliers in het buitenland zien hun omzet stijgen, terwijl wij onze omzet maar zien dalen. Begrijpelijk dat iedereen een plek opzoekt waar nog wél alles kan en mag. Maar geef ons ook een klein beetje ruimte, alsjeblieft. Met liefde werken wij mee aan een veilige winkelomgeving”, laten de medewerkers van Boerenkamps weten.

Veel frustratie
Wethouder Biemans erkent dat een flink deel van de Deurnese ondernemers het zwaar heeft: “Deze ondernemers zien de lockdown noodgedwongen met lede ogen aan en je merkt dat dit – begrijpelijkerwijs – veel frustratie geeft. Vooral als blijkt dat winkeliers in België de lockdown in de kranten een godsgeschenk noemen.”

‘Oprechte uiting’
Vrijdagochtend ging Biemans samen met twee Tweede Kamerleden uit de regio langs bij Monique Loverbosch van Boerenkamps om met haar in gesprek te gaan. “Zij wilde een signaal afgeven aan Den Haag over hoe het met haar en haar onderneming gaat door enkele rekken buiten te zetten. Deze actie is een oprechte uiting van haar situatie en daar hebben ik begrip voor”, zegt de wethouder. De protestactie van Boerenkamps heeft ondertussen ook andere ondernemers in de regio geïnspireerd en deze hebben de handen ineen geslagen om binnenkort een nog grotere en bredere ludieke actie op te zetten.

Lees ook:

Veel steun in Deurne voor protestactie van Boerenkamps Mode

Foto: Facebook Marinus Biemans

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen