18.3 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneJong lokaal muziektalent Cairo brengt EP uit met volwassen sound

Jong lokaal muziektalent Cairo brengt EP uit met volwassen sound

Ongeveer drie maanden geleden verraste de 20-jarige Cairo Basten uit Meijel de muziekwereld met zijn eerste single ‘The Hole In Your Heart’. Op vrijdag 17 december presenteert hij zijn EP met vijf nummers die ondanks zijn jonge leeftijd een heel volwassen sound hebben.

Eenzaamheid, wanhoop, hoop, ruzie en spijt zijn de onderwerpen waarover gebeurtenissen op papier gezet zijn en vertaald werden in de muziek van Cairo. De nieuwe single die ook op de EP staat wordt ‘Dancing In The Rain’. Van het nummer komt ook een videoclip uit. Zaterdag 11 december kun je op DMG Radio al een paar fragmenten horen van de nieuwe nummers in het programma Ramon On Air tussen 16.00 en 18.00 uur. Ook heeft DMG-presentator Ramon van Hoek dan een interview met de Meijelse Cairo.

Wanhoop
Het verhaal in de nieuwe single van Cairo gaat over een jongen die er voor het eerst achter komt hoe het is om met een andere jongen te zijn. Hoewel hij er vol voor wil gaan, merkt hij dat het niet meer wederzijds is. Wat dat precies betekent hoor je in een nummer vol hoop maar misschien ook wanhoop. Natuurlijk is ook de debuutsingle ‘The Hole In Your Heart’ op de EP van de jonge artiest te vinden.

Liedjes
Een muziekopleiding heeft hij niet gehad, vertelt Cairo: “Ik heb eigenlijk nooit les gehad dus gaandeweg leer je dan een beetje piano te leren spelen. Toen ik zestien was, ben ik ook liedjes gaan schrijven en dan ben je genoodzaakt om ook te gaan zingen. Dat is er dus toen pas bijgekomen.” Toen hij 10 jaar oud was, kocht hij zijn eerste piano waar hij zelf voor gespaard had.

Noten
Hij heeft zichzelf het pianospelen en zingen zelf aangeleerd maar je moet hem niet vragen om een compositie van papier te spelen. Cairo legt uit: “Ik kan geen noot lezen. Als je al tien jaar achter een piano zit, weet je op een gegeven moment wel welke noten bij elkaar passen en welke niet. Als je mij bladmuziek voorlegt of zegt ‘doe dit of dat’, dat lukt mij niet. Ik doe alles puur op gehoor, puur op gevoel.”

Hoewel hij pas 20 jaar oud is, heeft het Meijels muziektalent al wel een heel volwassen sound. “Dat zegt dus iedereen en dat vind ik wel een heel mooi compliment. Dat zingen is er bij mij pas laat ingekomen en ik heb het gewoon meezitten dat het heel volwassen klinkt”, vertelt Cairo.

Foto: Cairo Basten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen