13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneJong talent Jesse Bruul bespeelt orgel St. Willibrorduskerk Deurne

Jong talent Jesse Bruul bespeelt orgel St. Willibrorduskerk Deurne

De jonge amateurpianist en -organist Jesse Bruul bespeelt vrijdag 18 juni om 15.00 uur het Smitsorgel van de St. Willibrorduskerk. Zijn programma bevat werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Johann Sebastian Bach. Bach. Van Sweelinck zal onder meer de Echo Fantasia in d klinken en van Bach onder meer het driedelige Italienische Konzert voor twee klavieren.

De toegang bij dit inloopconcert is vrij. Na afloop kan een bij voorkeur digitale bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken. Jesse zal tijdens het concert in de kerk op een videoscherm zichtbaar zijn.

Claude Debussy
Jesse Bruul werd geboren in het jaar 2000 in Enkhuizen. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in de klank en werking van het orgel. Hij volgende pianolessen bij onder andere Frank van der Laar in Amsterdam en orgellessen bij Anton Pauw op het Müllerorgel in de Bavokerk in Haarlem. In 2018 haalde hij zijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch en behaalde hij zijn Honours-diploma met het opnemen van een CD met pianowerken van Claude Debussy. Na het afronden van de middelbare school werkte hij als pianorepetitor bij Opera Zuid in Maastricht voor hun productie van Leonard Bernsteins opera ‘A quiet place’.

Fotomodel
Daarnaast werkt hij sinds drie jaar als fotomodel in onder meer Londen, Parijs, Milaan en Tokyo. Sinds vorig jaar studeert hij Bestuur- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgt hij orgellessen in Den Haag bij Sander van den Houten op het monumentale Bätz-orgel in de Lutherse Kerk.

Het volgende concert is op zondag 11 juli om 16.00 uur. Dan zal de nieuwe CD met orgelwerken van Carl Philipp Emanuel Bach door Eric Koevoets gepresenteerd worden. De opnamen hiervan zijn gespeeld op de Smitsorgels van Deurne en Sint-Oedenrode. Meer informatie over het programma vind je op willibrorduskerkdeurne.nl bij Concertcyclus.

Foto: St. Willibrorduskerk Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen