5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneJongerencentrum de Roos in Deurne opnieuw in acute geldnood

Jongerencentrum de Roos in Deurne opnieuw in acute geldnood

OJC de Roos aan het Haageind dreigt te verdwijnen als er niet snel financiële steun komt van de gemeente. In een brandbrief geeft de organisatie aan mogelijk al per 1 maart definitief de deuren te moeten sluiten.

In november 2021 werd een doorstartplan bedacht nadat Stichting OJC de Roos aan de bel had getrokken over de huur die ze niet konden betalen. Hierbij kreeg de organisatie een eenmalige subsidie van 15.000 euro en zouden er met huisvesten van de KeiThuis-groep in hetzelfde gebouw ook activiteiten komen voor jongeren onder de 18 jaar.

‘Direct terug’
“In de praktijk is er van de 15.000 euro die aan ons verstrekt is, ruim 12.000 euro ook weer direct teruggegaan naar de gemeente, om zo te voldoen aan de huur van 2020 en 2021. Hierdoor zijn we in 2023 begonnen met een saldo van zo’n 3.500 euro, waarvan we álles hebben moeten doen”, legt de organisatie uit.

Geen activiteiten
Ze hebben er met de de KeiThuis-groep wel een nieuwe club vrijwilligers erbij gekregen en meer ondersteuning van het jongerenwerk van LEV-groep waar de gemeente ook een eenmalig bedrag van 3.000 euro voor beschikbaar had gesteld. “Ondertussen hebben wij deze groep in onze organisatie opgenomen en voelen zij zich ook kei thuis bij OJC de Roos en is er ook een groei waarneembaar binnen deze groep.” Maar de organisatie geeft aan dat door de financiële zorgen er geen ruimte meer was om meer activiteiten te ontplooien en daarmee financieel te groeien.

Energieprijzen
Vooral de stijging van de energieprijzen is een grote last voor OJC de Roos. “Ons te betalen voorschot voor de energie is ten opzichte van 2022 gestegen met zo’n 650 euro per maand. Dit komt dus neer op een extra financiële last van een kleine 8.000 euro op jaarbasis. Het is voor ons financieel onmogelijk om aan deze extra last te voldoen.

Enige jongerencentrum
De organisatie geeft aan op korte termijn financiële ondersteuning nodig te hebben. Als die er niet komt, ziet OJC de Roos geen andere mogelijkheid dan de deuren te sluiten: “Anders zijn wij helaas genoodzaakt om de stichting per 1 maart 2023 de stichting te liquideren, om zo alles schuldenvrij af te kunnen ronden, wat zou betekenen dat Deurne zijn enige jongerencentrum zou verliezen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen