20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneVergissing van gemeente; pizzeria in Molenstraat Deurne mag toch niet na middernacht...

Vergissing van gemeente; pizzeria in Molenstraat Deurne mag toch niet na middernacht open

Dolblij was ondernemer Abdulah Lahmouny toen hij telefonisch van de gemeente kreeg te horen dat zijn pizzeria Red Squid aan de Molenstraat in Deurne tot na middernacht open mocht blijven. Daarom vroeg hij in november vorig jaar een omgevingsvergunning aan om de openingstijden van zijn zaak te verruimen.

Maar begin dit jaar krijgt de ondernemer ineens iets heel anders te horen van de gemeente: ‘Eerder advies was onjuist. Wij hebben de aangevraagde omgevingsvergunning geweigerd.’

Afwijken van regels
De zaak mag toch niet op vrijdagen en zaterdagen van 15.00 tot 2.00 uur openblijven. “Eerder hebben wij u telefonisch laten weten dat voor uw verzoek afgeweken kon worden van de regels van het bestemmingsplan. Helaas blijkt dat onze beoordeling niet juist was”, laat de gemeente aan Lahmouny weten.

Nachthoreca
In dat telefoongesprek kreeg de ondernemer te horen dat met toepassing van de afwijkingsmogelijkheid uit het bestemmingsplan afgeweken kon worden om nachthoreca toe te staan. In tegenstelling tot die informatie, informeert de gemeente Lahmouny nu: “Uit onze nieuwe beoordeling op basis van uw aangevraagde vergunning blijkt dat de aanduiding ‘specifieke vorm van horeca – nachthoreca’ ontbreekt. Er kan dus niet met de genoemde afwijkingsmogelijkheid medewerking verleend worden.”

Geen uitzondering
Er kan voor de pizzeria van Abdulah Lahmouny volgens de gemeente geen uitzondering worden gemaakt: “Ook met de buitenplanse afwijkingsmogelijkheid willen wij geen medewerking verlenen aan uw verzoek. Dit is in de lijn met de beoordeling van andere verzoeken voor verruimde openingstijden in het transformatiegebied.”

Telefonische bevestiging
Voor het aanvragen van de omgevingsvergunning worden de ondernemer geen leges in rekening gebracht door de gemeente. “Nu heeft u op basis van onze telefonische bevestiging dat medewerking mogelijk was, een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Wij gaan ervan uit dat u deze aanvraag niet ingediend zou hebben als het u duidelijk was dat geen omgevingsvergunning verleend zou worden”, laat de gemeente aan Lahmouny weten. De ondernemer kan nog bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente.

Overlast
Het is niet de eerste keer dat er onduidelijkheid is over wat de wettelijke mogelijkheden zijn voor het pand aan de Molenstraat 19. In 2018 wilde de Helmondse ondernemer Akdeniz op die plek een nachtwinkel beginnen omdat een ambtenaar van de gemeente hem had vertelt dat er goede kansen waren voor een dergelijke zaak in die straat. Toch zag de gemeente dat toen niet zitten; burgemeester en wethouders vreesden voor overlast.

Lees ook:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen