14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneBewoners Allemansland stellen zichzelf en hun plannen voor tijdens informatiebijeenkomst

Bewoners Allemansland stellen zichzelf en hun plannen voor tijdens informatiebijeenkomst

De toekomstige bewoners van het ecodorp Allemansland aan de Milhezerweg in Deurne houden woensdag 29 maart een bijeenkomst om de inwoners van de Walsberg te informeren over hun plannen. De Allemanslanders willen op het terrein een gemeenschap vormen met 24 kleine woningen en veel groen.

Geïnteresseerden uit de buurt zijn welkom om kennis te maken met hun nieuwe wijkbewoners en hun bouw- en tuinplan. De woningen variëren in grootte van 45m2 tot ongeveer 90m2 vloeroppervlak en hebben ieder een eigen tuintje. Het terrein zal aangelegd worden met veel groen, een moestuin speelruimte en een dierenweide.

Geen schuttingen
De groenvoorziening krijgt een gevarieerd karakter met inheemse bomen en planten. Er komen geen schuttingen rondom de huizen en de tuinen lopen over in het openbare gebied. Daarnaast willen de toekomstige bewoners een ontmoetingsruimte, klusruimte, werkruimte en logeerruimte realiseren in het gemeenschappelijk gebouw.

Klein wonen
De Allemanslanders kiezen er bewust voor om klein te wonen en veel te delen vanuit hun wens om zorgvuldig om te gaan met de aarde. Ze willen wonen met jong en oud, elkaar kennen, samen actief zijn, samenwerken en als goede buren naar elkaar omzien.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 29 maart in het Gerardushuis aan de Milhezerweg in Deurne en duurt van 19.30 uur tot 21.15 uur. Meer informatie vind je op www.allemans.land.

Lees ook:

Foto: Ecodorp Allemansland

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen