9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneDeurne gaat 36 Oekraïense vluchtelingen opvangen op twee nieuwe locaties

Deurne gaat 36 Oekraïense vluchtelingen opvangen op twee nieuwe locaties

Gemeente Deurne gaat twee nieuwe opvanglocaties realiseren voor Oekraïense vluchtelingen in het centrum van Deurne. In twee appartementen aan de Molenstraat 2A en 4A worden maximaal 16 vluchtelingen opgevangen, in de woning aan de Helmondseweg 10 komt plaats voor maximaal 20 vluchtelingen.

Deze locaties zijn volgens de gemeente ‘zorgvuldig geselecteerd op basis van geschiktheid om een veilige omgeving te bieden aan degenen die hun huizen moesten ontvluchten’. Om te voorzien in de basisbehoeften van de vluchtelingen is er wel een lichte verbouwing nodig op beide plekken. De eerste vluchtelingen worden naar verwachting eind februari gehuisvest.

In de opvanglocaties wordt onderdak en ondersteuning geboden aan mensen die zijn getroffen door de aanhoudende oorlog in Oekraïne en gevlucht zijn voor het geweld. De gemeente Deurne wil met het realiseren van deze locaties Oekraïense vluchtelingen een veilig onderkomen bieden en voldoen aan de taakstelling van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost om 152 Oekraïners te huisvesten.

Met deze nieuwe locaties erbij, biedt gemeente Deurne nu onderdak aan 162 Oekraïense vluchtelingen.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen