8.8 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneKDO tijdelijk naar oude opslagloods in Deurne

KDO tijdelijk naar oude opslagloods in Deurne

KDO Deurne heeft van de gemeente groen licht gekregen om een hal aan de Dr. Hub van Doorneweg op industrieterrein Kranenmortel als tijdelijk onderkomen in gebruik te nemen. Daar mag de turnvereniging twee jaar blijven zitten. “Daarna moet de KDO alsnog zelf zorgen voor een permanent onderkomen op een ander plek, zoals afgesproken in 2019″, vertelt wethouder Helm Verhees.

Aanstaande zaterdag vinden de eerste lessen plaats op de tijdelijke locatie. “Dankzij de geweldige inzet van de vrijwilligers is dit nu mogelijk”, licht KDO-voorzitter Leo Cuijpers toe.

Voorwaarden
Verhees benadrukt dat er een aantal voorwaarden aan de tijdelijke locatie zijn verbonden, om te voorkomen dat deze alsnog permanent wordt. “De KDO krijgt nu nog twee jaar extra de tijd voor het vinden van een structurele oplossing. Het geld voor een nieuwe turnhal ligt klaar bij de gemeente”, aldus de wethouder.

Op straat
In mei kwamen de leden van KDO Deurne op straat te staan, omdat ze hun onderkomen aan de Haspelweg uit moesten. Dat pand wordt gesloopt. De afgelopen weken heeft de turnvereniging in beperkte vorm de trainingen buiten voortgezet.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen