5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneExtra politietoezicht tijdens weekenden na vechtpartij in Zeilberg

Extra politietoezicht tijdens weekenden na vechtpartij in Zeilberg

Na de grote vechtpartij die zaterdag 5 juni plaatsvond in de Zeilberg, gaat de politie komend weekend extra surveilleren in de Blasiusstraat. Afgelopen weekend ontstond er een ruzie tussen een groot aantal jongeren die met elkaar op de vuist gingen op de parkeerplaats tegenover de horecazaken aan de Blasiusstraat.

De politie geeft in het ED aan van te voren geen signalen te hebben ontvangen van een ophanden zijnde vechtpartij. Horecaondernemer Angelo Keijsers van The Fixx geeft in een tv-reportage van Omroep Brabant aan dat de verplichte sluitingstijd om 22.00 uur zeker heeft bijgedragen aan het ontstaan van de vechtpartij: “Om tien uur zijn ze nog lang niet moe. En dan willen ze verder feesten en niet naar huis. Normaal gaan mensen geleidelijk naar huis. Dat gaat dan in kleine groepjes en veel meer gecontroleerd. Nu stuur je ze tegelijk weg en staan ze bij elkaar.”

Extra surveillances
Na het nieuws dat het in de Zeilberg uit de hand was gelopen, heeft Burgemeester Buter direct in een reactie op het DMG-nieuwsbericht aangeven dat dit gedrag absoluut onaanvaardbaar is. “De cafés mogen weer een beetje meer sinds gisteren. Als het dan meteen zo uit de hand loopt is dat totaal onacceptabel”, gaf de burgemeester op Twitter aan. De politie heeft dinsdagmiddag overleg gehad met Buter en de horecaondernemers uit de Zeilberg waarin is besloten om extra surveillances door de politie uit te laten voeren tijdens momenten dat er veel uitgaanspubliek aanwezig is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen