14.9 C
Deurne
vrijdag 20 mei 2022
Home- DeurneKennis, zorg en aandacht maakt Schoonheidssalon Annelies sterk

Kennis, zorg en aandacht maakt Schoonheidssalon Annelies sterk

Iedereen was geschokt toen op 15 maart Rutte de horecaondernemingen verplichtte te sluiten, maar toen op 23 maart ook de contactberoepen verboden werden, was iedereen lamgeslagen. Maar Schoonheidssalon Annelies liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Door zich nog verder te ontwikkelen en aandacht aan haar klanten te blijven geven, bleef Annelies Zwanenberg staande. 

Schoonheidssalon Annelies is vanaf 1999 gevestigd aan de Peelhorst 24 in Deurne. De salon is via de zijkant van het huis toegankelijk na een verbouwing in 2002. Dat Annelies Zwanenberg schoonheidsspecialiste wilde worden wist ze op elfjarige leeftijd al. Door het grote leeftijdsverschil tussen Annelies en haar broer, ging ze als kind vaak uit logeren bij haar broer en schoonzus. Haar schoonzus die schoonheidsspecialiste was, gaf haar wel eens een behandeling en daarmee was haar interesse in het vak geboren. In 1986 begon ze haar salon in een slaapkamer met een tuinstoel en tafeltje en van daaruit is Schoonheidssalon Annelies alleen maar gegroeid. Inmiddels is de salon gespecialiseerd in elektrisch ontharen, acné-behandelingen en IPL, ook bekend als lichtflits-ontharing. Daarnaast is ze de eerste in Nederland die sinds 2018 Eximia-specialist is op het gebied van bodycontouring. Overdag kun je Annelies vinden in de salon en tijdens de avonduren maakt haar dochter Sanne gebruik van de salon met haar praktijk Wholistic voor voetreflexmassage. 

Impact
“Ik zat bij mijn leverancier toen ik het nieuws hoorde vanuit de brancheorganisatie Anbos”, vertelt Annelies die op dat moment op training was voor de nieuwe apparatuur die ze wilde aanschaffen om haar klanten nog beter te kunnen behandelen. “In eerste instantie was het alleen een advies, maar toch zijn we uit voorzorg dichtgegaan. Daarna heb ik ’s avonds al mijn klanten afgebeld”, vertelt Annelies. Toen een week later Rutte aankondigde dat de contactberoepen verboden waren ging er toch iets door Annelies heen: “Het had wel impact en ik had er eigenlijk maar één woord voor”, laat ze weten. 

Hartverwarmend
Iets wat Annelies niet wilde, was stil blijven zitten. Voor de klanten was ze bereikbaar voor de verkoop van producten en cadeaubonnen. Hiervoor liet ze de reclamecampagne op DMG Radio ook aanpassen zodat haar klanten wisten dat ze daar wel bereikbaar voor was. Daarnaast heeft ze bij alle klanten, waarvan ze de afspraak heeft moeten annuleren een klein presentje met een kaartje eraan afgegeven als blijk van waardering naar haar klanten. “De reacties waren hartverwarmend”, vertelt ze. Om haar tijd nuttig te besteden ging ze webinars volgen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen het vak van schoonheidsspecialist. Ondertussen zorgde haar man Alex ervoor dat de site en social media up-to-date bleven. 

Hulp van brancheorganisatie
Schoonheidssalon Annelies is aangesloten bij Anbos, een brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten. “Ze zijn eigenlijk direct begonnen met het schrijven van een COVID-19 hygiëneprotocol” vertelt Annelies. Hierin gaat Anbos in op alle onderdelen van een behandeling, vanaf het contact met de klant tot aan het moment dat de klant de deur weer uit gaat. Denk hierbij aan een vragenlijst, handschoenen, mondkapjes en het ontsmetten van wat de klant aangeraakt heeft. Schoonheidssalon Annelies moest door de maatregelen acht weken dicht, dit had als gevolg dat ze een groot deel van haar inkomen misliep. “Het spannendste was dat je niet wist hoelang het ging duren”, geeft Annelies aan. De regering had inmiddels aangekondigd dat er speciale maatregelen waren genomen om het inkomstenverlies tegen te gaan, maar hier zaten wel veel voorwaarden aan. “Dat was best lastig, maar onze branchevereniging Anbos heeft ons geweldig geholpen”, legt Annelies uit. 

Verlossende woord
Op 6 mei kwam het verlossende woord van Rutte, op 11 mei mochten kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures weer aan het werk. “Ik ben twee dagen bezig geweest met de voorbereidingen om weer open te kunnen. Mondkapjes en desinfecterende gel waren namelijk moeilijk te krijgen”, vertelt Annelies. Toen eenmaal de deuren van Schoonheidssalon Annelies weer open mochten was het al snel weer lekker druk. Ondanks dat ze nu minder klanten op een dag kan behandelen door de extra tijd die nodig is om alles te desinfecteren, is iedereen blij dat ze weer bij Annelies terecht kunnen en ziet ze de toekomst positief tegemoet.

Eerste in Nederland
Annelies is ook gespecialiseerd in bodycontouring, hierbij kan worden gewerkt aan vet-reductie, versteviging van de huid, cellulitis of het tegengaan van verslappingen op lichaam en gezicht, maar het werkt ook tegen rimpels. In 2018 was ze de eerste in Nederland die deze behandeling aan kon bieden. “Je kunt tot wel 40% van het lichaamsvet weghalen. Het lichaam wordt eigenlijk zonder medische ingreep weer in model gebracht”, geeft Annelies aan. Wel benadrukt ze dat het niet bedoeld is om af te vallen maar dat het nadat je bijvoorbeeld veel bent afgevallen de puntjes op de i kunt zetten met deze behandeling. De behandeling is daarom een kuur van maximaal zeven keer in combinatie met een gezonde levensstijl. 

Niet zo bang
Ondanks dat de nieuwsberichten weer volstaan over corona en een eventuele tweede golf, is Annelies niet zo bang dat ze weer dicht moet met alle genomen maatregelen. “In de tijd dat we weer open mochten zijn, is gebleken dat de besmettingen niet opliepen door de handelingen bij schoonheidsspecialisten”, geeft Annelies aan. “Daarbij vind ik het heel belangrijk dat de klant weet dat ze op mijn kennis kunnen vertrouwen en dat ze in goede handen zijn.” 

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen