12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneZoektocht in Liessel naar vermiste vrienden gaat dinsdag verder

Zoektocht in Liessel naar vermiste vrienden gaat dinsdag verder

Het was eigenlijk de bedoeling dat de zoektocht naar de verdwenen vrienden Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten vanmiddag zou worden afgerond maar de grond bleek zo weerbarstig dat besloten is om dinsdag opnieuw te zoeken naar de twee vermiste mannen.

Afgelopen woensdag werd op een eerste zoekplek op 7 meter onder water alleen een staalkabel gevonden. Vrijdagochtend werd gezocht op een tweede plek waar al snel blijkt dat het zand op de diepe bodem daar moeilijk is weg te zuigen. Daarom is besloten het zoekwerk op vrijdag te stoppen en komende dinsdag de werkzaamheden te hervatten.

Stukken metaal
Tijdens een eerste onderzoek in 2018 met een sonarboot vond de politie aanwijzingen dat op twee plaatsen in de bodem metaal lag onder water. De twee vermiste vrienden werden in maart 1974 voor het laatst gezien terwijl ze wegreden in een rode Fiat 850 coupé en die stukken metaal zouden dus van de auto kunnen zijn waarmee Hölskens en Martens  destijds uit Deurne zijn vertrokken.

Gedumpt
Een privédetective die de familie van de twee vermiste mannen in 2017 had ingeschakeld, vond aanwijzingen die de theorie ondersteunen dat de twee vrienden vermoord zijn en daarna met de auto in De Brink gedumpt werden. Ook de politie nam deze aanwijzingen zo serieus dat werd overgegaan tot een zoektocht in De Brink in Liessel in 2018.

De politie geeft wel aan dat de zaak is verjaard. Voor moorden van voor 1988 kunnen geen straffen meer worden gegeven. In 2006 is er een wetswijziging gekomen die er voor heeft gezorgd dat moorden van na 1988 niet meer kunnen verjaren.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen