17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneKermis Deurne heeft Nederlandse primeur van nieuwe attractie Aviator The Ride

Kermis Deurne heeft Nederlandse primeur van nieuwe attractie Aviator The Ride

De eerste tekenen van de kermis zijn al een paar dagen zichtbaar in Deurne. Langs het spoor staan de eerste verblijfswagens opgesteld en ook in het centrum worden al voorbereidingen getroffen voor Deurne kermis. Dit jaar heeft die een Nederlandse primeur met de nieuwe attractie Aviator The Ride.

Alleen in Duitsland draait zijn broertje al, maar in ons land is het in Deurne de eerste keer dat het publiek kennis kan maken met dit Pilot Test Center. Bij de attractie krijgen de deelnemers volgens de kermisorganisatie een spectaculaire vlucht waarvoor ze ook een eigen copiloot moeten kiezen.

Andere attracties
Op de kermis in Deurne vind je dit jaar naast Aviator The Ride ook onder andere de Hoepla XXL, het Viva Las Vegas Doolhof, Skeeball Extreme, Hawaï jumper, Cakewalk, Wipeout, Breakdance, Speed Factory Booster, Race o Rama en Autoscooter HotRod. Voor de kinderen is er onder meer de Kamelenrace, Lucky Duck, de draaimolen en de Ballenfontein. Ook zijn er verschillende eetkraampjes.

Kermis Radio
Op zaterdagmiddag brengt DMG Radio het kermisgevoel bij je thuis met Kermis Radio. Van 14.00 tot 18.00 uur hoor je de grootste kermis-hits, worden live in de uitzending attracties getest en kunnen luisteraars passe-partouts winnen waarmee je gratis in de meeste kermisattracties kunt. Ook zijn er de hele middag bij Kermis Radio loempiapakketten te winnen.

Tijdens de kermis komen op zondag Stitch en Angel naar de Markt in Deurne en kunnen kinderen om 15.00 uur op de foto met de twee tekenfilmfiguren. Maandagavond treedt Clown Desalles op van 19.00 tot 21.00 uur en geeft hij een interactieve show op de Markt waar hij de kermisbezoekers en mensen op de terrassen bij betrekt.

De kermis in Deurne is vrijdag geopend van 14.30 tot 01.30 uur, op zaterdag van 13.00 tot 01.30 uur en op zondag, maandag en dinsdag van 13.00 tot 01.00 uur.

Wegafsluitingen
In verband met de kermis wordt van vrijdag 31 mei tot en met dinsdag 4 juni een aantal straten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers en bevoegden.

Van dinsdag 28 mei vanaf 19.00 uur tot 18.00 uur op woensdag 5 juni zijn de volgende wegen afgesloten: de Markt, de Molenstraat (gedeeltelijk), de Visser (gedeeltelijk), de Oude Martinet-straat, de Helmondseweg (gedeelte tussen Markt en Aaltje Reddingiusstraat); de Kerkstraat (gedeelte tussen Markt en ingang parkeerterrein); parkeerterrein Kerkstraat – Molenstraat. De winkels in de Molenstraat blijven tijdens de kermis bereikbaar tot 13.00 uur (op vrijdag tot 14.30 uur).

Van 05.30 uur op vrijdag 31 mei tot 17.00 uur op woensdag 5 juni is ook de Helmondseweg, van de Aaltje Reddingiusstraat tot aan de toegang van Hotel Plein Vijf afgesloten. De weekmarkt wordt op vrijdag 31 mei in verband met de kermis niet gehouden op de Markt, maar op het parkeerterrein aan de Wolfsberg.

Foto: Kermis Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen