11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneKHD neemt publiek mee naar WinterWonderLand met nieuw orkest

KHD neemt publiek mee naar WinterWonderLand met nieuw orkest

De magische sfeer van de kerst en het winterse weer vormen de ingrediënten van het concert dat Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) zondag 11 december uitvoert in Cultuurcentrum Deurne. Bij de voorstelling WinterWonderLand wordt tegelijkertijd Het Nieuw Orkest voor het eerst aan het publiek voorgesteld.

“Een zondagochtendconcert voor het hele gezin”, noemt de organisatie het evenement waarbij een mix van kerstmuziek en lichte muziek zoals van The Lion King de bezoekers in winterse sferen brengt.

Nieuw Orkest
De uitvoering van het concert wordt gedaan door onder meer de jongste toevoeging aan de KHD; Het Nieuw Orkest onder leiding van Ralph Burmmans. Hierin kan iedereen die in het verleden een instrument heeft bespeeld of nog bespeelt op een basisniveau (niveau A) aan deelnemen. Behalve het Nieuw orkest verzorgen ook het Slagwerk-ensemble en de Jeugdslagwerkgroep onder leiding van dirigent Maarten Manders een optreden.

Jeugdleden
In het nieuwe orkest bevinden zich ook jeugdleden van de KHD die hun A-diploma gehaald hebben. Hiermee krijgen zij de mogelijkheid krijgen om in een volwaardig harmonieorkest te spelen en heeft Het Nieuw Orkest daarmee ook meteen een stevige basis voor de uitvoering van WinterWonderLand.

Repetities
Bij de repetities van het nieuwe ensemble heeft de organisatie bewust gekozen om niet zoals het Groot Orkest doordeweeks te oefenen. De repetities vinden plaats op vrijdag aan het begin van de avond zodat geïnteresseerden die door de week geen tijd hebben, zoals bijvoorbeeld studenten die buiten Deurne verblijven, hier toch aan deel kunnen nemen.

Eerste keer
Tijdens het familieconcert krijgen ook de leerlingen van de KHD de kans om zich te presenteren. Voor sommigen van hen die spelen op een blaasinstrument, is dit zelfs de eerste keer. Daarnaast treden een aantal zeer jeugdige leden op met blokfluit onder leiding van Merel Cuppen en ook het Jeugdensemble onder leiding van Marga van der Wallen werkt mee aan het concert.

De organisatie van het WinterWonderLand is in handen van de jeugdcommissie van de KHD. Het concert vindt zondag 11 december plaats in het Cultuurcentrum Deurne en start om 10.30 uur. De entree is gratis. Naast dit optreden verzorgt de KHD ook twee kerstconcerten door het Groot Orkest op 17 en 20 december.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen