14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- Deurne‘Neerkant naar voren gehaald en Zeilberg nog aan het wachten’; DeurneNU wil...

‘Neerkant naar voren gehaald en Zeilberg nog aan het wachten’; DeurneNU wil weten waarom

De fractie van DeurneNU heeft raadsvragen gesteld over het geld dat naar de beweegvoorziening in Neerkant gaat, waardoor er voor Zeilberg niets overblijft. De 1,5 miljoen die gereserveerd was voor een sportzaal op beide plekken bleek vorige week volledig op te gaan aan een accommodatie in Neerkant, daarbovenop zou ook nog eens extra 300.000 euro nodig zijn voor de aankoop van de grond.

Voor Ruud Kuijpers van DeurneNU is het een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren: “Als raad hebben we expliciet aangegeven dat er voor Neerkant en Zeilberg prioriteit ligt voor het realiseren van een nieuwe beweegvoorziening. Zeilberg wacht namelijk al sinds 2017 op een nieuwe beweegvoorziening.” Ook Benny Munsters van OGD snapt de keuze van het college niet en vindt dat je dit niet kunt verantwoorden naar de inwoners van Zeilberg: “Ik gun het Neerkant van harte, maar het college had de opdracht om met dit bedrag tegelijkertijd voor een oplossing in Zeilberg te zorgen.”

Synchroon
Dat het proces tot het komen van beweegvoorzieningen in Neerkant en Zeilberg blijkbaar niet synchroon loopt, is voor DeurneNU aanleiding voor een aantal vragen. Zo wil de fractie van het college weten wat er aan ten grondslag ligt dat Neerkant nu naar voren gehaald wordt en dat Zeilberg nog aan het wachten is op concrete gesprekken over een plek in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai: “Is het aan het stichtingsbestuur te wijten dat de plannen nog niet in een vergevorderd stadium zijn zoals in Neerkant?”

Het college gaf eerder aan dat er voor het project in Den Draai geen concreet plan in voorbereiding en geen kostenraming bekend zijn. DeurneNU heeft naar aanleiding van die uitspraak contact gezocht met het bestuur van Den Draai over het proces van het ontwikkelen van een beweegvoorziening in Zeilberg.

Gesprekken
“Het stichtingsbestuur geeft aan dat er een globale schatting afgegeven is aan de gemeente voor de verwachte kosten van het ontwikkelen van een beweegvoorziening in Den Draai. En dat dit verdere uitwerking behoeft in samenspraak met de gemeente. De gesprekken voor een verdere uitwerking hebben tot op heden nog niet plaats gevonden”, zegt Ruud Kuijpers van DeurneNU.

Ook Stefan Aarts van Dorpsraad Zeilberg onderschrijft dat er niet gezegd kan worden dat er niets is gebeurd: “We hebben anderhalf jaar geleden nog rond de tafel gezeten met het bestuur van Den Draai, de dorpsraad, de gemeente en een onderzoeksbureau. We hebben ook eerder gevraagd naar hoe we de verdeling van het geld moesten zien. Daar kwam geen duidelijk antwoord op, maar het zou zeker geen ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ worden. Toch lijkt het daar nu toch sterk op.”

Overhevelen
Van het college wil DeurneNU daarom horen hoe de gesprekken met het stichtingsbestuur over de beweegvoorziening in Zeilberg vorderen en wat er dan precies wordt verwacht van het stichtingsbestuur van Den Draai.

Verder zouden volgens DeurneNU de budgetten die niet besteed worden binnen een afgekaderd deel van de Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt (MVidB) mogelijk overgeheveld kunnen worden naar andere onderdelen hiervan. De partij vraagt zich af waarom er niet is gekozen om het bedrag van 675.000 euro dat nu over is, te oormerken voor de beweegvoorziening in Zeilberg.

Foto: Dorpsraad Zeilberg/Neerkant Online

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen