25.4 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneKinderen kunnen dit jaar spelen met licht tijdens Nacht van het Witte...

Kinderen kunnen dit jaar spelen met licht tijdens Nacht van het Witte Doek in Deurne

Bij de Nacht van het Witte Doek in Deurne is er dit jaar een speciaal kinderprogramma. Lichtkunstenaars Tonny van Bree uit Gemert en Marije Zuidweg uit Deurne geven tijdens het festival op twee middagen uitleg over het creatief gebruik van je smartphone en het maken van een lightpainting.

Op zaterdagmiddag 27 augustus kunnen kinderen van 13.30 uur tot 15.30 uur buiten in het centrum op ontdekkingsreis met hun mobiel. Ze gaan dan in kleine groepen, onder begeleiding van een ervaren fotograaf, het centrum met andere ogen bekijken en maken verrassende foto’s met hun camera of mobieltje.

Lightpainting
Een echt lichtschilderij maken, kan op zondagmiddag 28 augustus van 13.30 uur tot 15.30 uur in de grote zaal van het CCD. Kinderen kunnen dan meedoen aan de workshop lightpainting. Onder leiding van Tonny van Bree en Marije Zuidweg gaan ze met gekleurd licht tekenen in de lucht. Het resultaat van hun lichttekening kunnen de kinderen dan op het grote scherm bekijken en de meest speelse, mooiste en leukste creaties komen ook op de website van de Nacht van het Witte Doek te staan.

Inschrijven
Lichtkunstenaars Van Bree en Zuidweg verzorgen ook tijdens de officiële opening van het festival op vrijdagavond 26 augustus een spectaculaire lichtshow voorafgaand aan de hoofdfilm van het festival. Kinderen die willen deelnemen aan één van de twee middagen waarbij ze kunnen spelen met licht, kunnen zich inschrijven via nachtvanhetwittedoek.nl/inschrijving-kinderactiviteiten-2022/.

Bekijk hieronder de promovideo van ‘Kinderen spelen met licht’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen