4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneKlassieke Top 400 komt met Stembus naar Deurne voor lunchconcert bij het...

Klassieke Top 400 komt met Stembus naar Deurne voor lunchconcert bij het station

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen vanaf vrijdag stemmen op hun favorieten in de Klassieke Top 400 van NPO Klassiek. Dit kan online, maar ook bij de speciale Stembus die door Nederland rijdt en woensdag 27 september bij het station in Deurne staat.

Presentatoren Sander Zwiep en Pieter van Nes nemen van 22 tot en met 29 september, iedere dag een andere NPO Klassiek-collega mee om stemmen op te halen op bijzondere plekken, zoals een kinderdagverblijf, sterrenwacht, sauna en de haven van Harlingen. Het station in Deurne wordt bezocht vanwege de activiteiten van Coöperatie Stationspark, waarmee de omgeving aantrekkelijker is gemaakt en er een tuin is ontwikkeld waar kwetsbare mensen kunnen werken.

Dieuwertje Blok
De Stembus van de Klassieke Top 400 wordt bij het bezoek aan Deurne bestuurd door Sander Zwiep, die vergezeld wordt door presentatrice Dieuwertje Blok. Paul Adriaanse uit Deurne zal een klein lunchconcert geven op woensdag 27 september als de bus rond 13.15 uur aankomt bij het treinstation dat vorig jaar tot mooiste van Brabant werd verkozen.

Op vrijdag 22 september start de Stembus de rondrit door Nederland in Zuid-Holland. Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf brengt als eerste zijn stem uit voor de Klassieke Top 400 en opent daarmee de stemweek. De Klassieke Top 400 is te horen van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober op NPO Klassiek.

Foto: NPO

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen