21.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- NeerkantVerschillende soorten zorg smelten samen bij Op de Mózik in Neerkant

Verschillende soorten zorg smelten samen bij Op de Mózik in Neerkant

Oprichters Jan en Karin Beijers van zorgboerderij Op de Mózik in Neerkant zochten al een tijdje iemand die het stokje van hen wilde overnemen en vonden die in de persoon van Gert-Jan Altink. Sinds januari van dit jaar staat de Milheezenaar aan het roer van de zorginstelling en is de kracht van zijn voormalige zorginitiatief Zorg werkt – voor jou samengevoegd met die van Op de Mózik.

“Het is heel mooi hoe alle puzzelstukjes moeiteloos op hun plaats zijn gevallen in de afgelopen driekwart jaar”, vertelt Altink. Hij is opgeleid tot sociaalpedagogisch hulpverlener en werkte in de geestelijke gezondheidszorg bij het GGZ. In 2009 startte hij een klein eigen zorgbedrijf, dat nu is opgegaan in Op de Mózik.

Papierwerk
“Ik kende Jan en Karin al van de bijeenkomsten van Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ). Daar babbel je dan achteraf en zodoende zijn we bij elkaar uitgekomen. Ook hadden zij een stagiaire die daarna bij mijn bedrijfje ging werken. Op die manier was er al contact tussen ons. Daarbij vertelden ze dat zij ook een jaartje ouder werden en geen zin meer hadden in al het papierwerk dat er komt kijken bij het runnen van een zorginstantie. Daarom zochten ze een betrouwbaar persoon om de zaken over te nemen. Ik ben heel vereerd dat ze die in mij hebben gevonden.”

Bij het samengaan van de twee zorginitiatieven is er voor gezorgd dat alle werknemers hun baan konden houden. “Daar ben ik wel trots op, dat we iedereen aan boord hebben kunnen houden”, zegt Altink. Ook van het voorzetten van de boerderij onder de originele naam heeft hij geen seconde spijt: “Op de Mózik is in de directe omgeving een begrip, dus het was voor mij logisch dat die naam zou blijven bestaan.”

Samengesmolten
Ook de doelgroepen van het voormalige bedrijf van Gert-Jan Altink en die van de Neerkantse zorgboerderij sloten goed op elkaar aan. “Ik richtte me meer op kinderen en volwassenen en bij Op de Mózik ligt de focus op ouderen. Dat is sinds januari samengesmolten in een mooi nieuw concept, dat heel goed blijkt te werken”, zegt Altink.

In de groene omgeving aan de rand van Neerkant wordt nu bijvoorbeeld hulp geboden aan ouderen om mantelzorgers te ontlasten. “Daarnaast is die zorg vooral bedoeld om de mensen een fijne dag te bezorgen. Voor de volwassenen, die vooral arbeidsmatig bij ons komen, helpen we ze met het vinden van hun ritme, vertrouwen en kwaliteiten. De jongeren die bij ons komen, zijn veelal kwetsbare kinderen met ontwikkelingsproblemen waar we de zogeheten respijtzorg voor bieden”, legt Altink uit.

Ook logistiek gezien is de combinatie van de verschillende doelgroepen ideaal volgens de nieuwe leidinggevende van Op de Mózik: “De kinderen komen vooral in de weekenden en vakanties en de ouderen zijn doordeweeks overdag aanwezig. Iedereen kan er dus zijn of haar draai vinden en de juiste zorg en aandacht krijgen.”

Open dagen
Komend weekend zijn er op de zorgboerderij aan de Reigerbekweg twee open dagen, waarbij geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen bij het kleinschalige zorginitiatief. Op zaterdag komt wethouder Riny van Rinsum Op de Mózik om 11.00 uur officieel openen. “Er zijn dan ook verschillende medewerkers aanwezig, die vragen van de bezoekers kunnen beantwoorden. De open dagen zijn geschikt voor mensen die zomaar eens keer binnen willen kijken tot mensen die echt gericht op zoek zijn naar hulp”, legt Gert-Jan Altink uit.

Zaterdag 23 september is de open dag gericht op volwassenen en ouderen en kunnen geïnteresseerden van 10.00 tot 16.00 uur terecht. Op zondag 24 september is de open dag van 10.00 tot 13.00 uur meer gericht op kinderen. “Dan staan er ook speelgelegenheden klaar en hebben we allerlei activiteiten, waarbij de jeugd creatief bezig kan zijn”, aldus Altink. Je vindt zorgboerderij Op de Mózik aan de Reigerbekweg 2 in Neerkant. Meer informatie vind je via opdemozik.nl.

Foto’s: zorgboerderij Op de Mózik

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen