21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneKlimaatburgemeester gezocht voor gemeente Deurne

Klimaatburgemeester gezocht voor gemeente Deurne

Voor verschillende Brabantse gemeenten zoekt de rijksoverheid nog naar klimaatburgemeesters. Ook voor de gemeente Deurne wordt iemand gezocht die zich in deze rol wil inzetten voor het klimaat.

De taak van een klimaatburgemeester is om een voorbeeld te zijn in de gemeente op gebied van bijvoorbeeld minder CO2 uitstoten en meer energie besparen. Het is de bedoeling dat deze persoon een inspiratiebron voor anderen is en inwoners motiveert om bewuster te leven.

Uitdaging
Iedereen die zich inzet voor het klimaat komt volgens de rijksoverheid in aanmerking om klimaatburgemeester te worden: “Een buurman die zich hardmaakt voor genoeg laadpalen in de buurt, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt.” Als klimaatburgemeester is het de uitdaging om kleine, persoonlijke veranderingen te laten leiden tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact.

In Helmond is Brigitte van de Koevering al enige tijd actief als klimaatburgemeester: ” Ik ben een buitenmens die in de natuur energie opdoet, maar ook de stilte vind. Als docent ga ik in gesprek met jongeren om ze bewust te maken en ze te inspireren zonder te overtuigen. In mijn buurttuintje komt dat allemaal samen. Ik hoop dat meer vrijwilligers zich melden omdat ze affiniteit hebben met voeding, kleding of hoe je je energierekening omlaag krijgt.”

Je aanmelden als klimaatburgemeester voor de gemeente Deurne kan via nkw2023.nl.

Foto: Nationale Klimaatweek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen