23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneKnuffels als verrassing voor kinderen van vluchtelingen in Sporthal de Kubus Deurne

Knuffels als verrassing voor kinderen van vluchtelingen in Sporthal de Kubus Deurne

Bij de groep vluchtelingen die op dit moment verblijft in Sporthal de Kubus in Deurne bevinden zich ook vijfentwintig kinderen. Vrijdagmiddag werden ze verrast door Ans van den Broek van Pompidom SpeelGOED die knuffels en andere presentjes uitdeelde aan de kinderen.

“Ze keken hun ogen uit en je zag ook dat ze er meteen heel blij mee zijn”, zegt Ans. “We hadden pakketjes gemaakt met daarin een knuffel en wat andere kleine dingen. Groot speelgoed uitdelen is gewoon niet praktisch omdat deze kinderen straks na het verblijf in Deurne weer doorreizen naar een andere locatie en dan moeten ze het wel allemaal mee kunnen nemen.”

Speciaal en emotioneel
Ans van den Broek is het wel gewend om speelgoed voor niets weg te geven want dat doet ze met haar partner Charles Engelen al jaren in de winkel in hun garage in de Zeilberg, maar dit soort dingen zijn voor haar wel speciaal. “Iedereen die het niet zo breed heeft kan bij ons terecht en de kinderen mogen dan drie dingen uitzoeken die ze leuk vinden. Dat we dit nu kunnen doen voor de kinderen van de vluchtelingen, is ook heel mooi. Laatst hebben we ook Oekraïense vluchtelingen samen met hun kinderen speelgoed laten uitkiezen in de winkel en die hebben we ook knuffels gegeven. Dat was echt geweldig en emotioneel maar weer heel anders dan bij de kinderen in de Kubus”, legt Ans uit.

Troost
Eén ding is wel universeel, merkt Van den Broek bij het uitdelen van de knuffels: “Ze hebben allemaal behoefte aan veiligheid en geborgenheid. Die kinderen hebben er niet om gevraagd om in zo’n situatie terecht te komen en kunnen daar helemaal niets aan doen. Zo’n knuffel geeft ze in elk geval een klein beetje iets waar ze op terug kunnen vallen en wat troost geeft in moeilijke tijden.”

Tolk
De communicatie met de kinderen van de vluchtelingen is het begin niet altijd even makkelijk omdat ze de Nederlandse nog niet beheersen maar de medewerkers van Balans Security Service kunnen daar gelukkig bij helpen, vertelt Ans: “Die mensen doen echt heel goed werk. Ze spreken allemaal bepaalde Arabische talen waardoor ze als tolk kunnen fungeren en het contact met de kinderen meteen fijn verloopt.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen