19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneKoersdocument bekendgemaakt voor gesprekken over toekomstbestendige en vitale Peel

Koersdocument bekendgemaakt voor gesprekken over toekomstbestendige en vitale Peel

Bestuurders uit zowel het Brabantse als Limburgse gedeelte van de Peel hebben vorige week woensdag een concept koersdocument bekendgemaakt, waarmee het startschot werd gegeven voor een open gesprek over de gebiedsgerichte aanpak Vitale Peel. Daar worden inwoners en ondernemers in de regio komende tijd voor uitgenodigd om aan deel te nemen.

“De urgentie om tot oplossingen voor natuur én de landbouw te komen is hoog,” zegt onafhankelijk bestuursvoorzitter Henk Raaijmakers van GGA Groen Blauw. “Ook de leefbaarheid en de kwaliteit van het landschap staan onder druk. Dat is alle partners die samenwerken binnen Vitale Peel duidelijk. Iedereen voelt: het is nu of nooit.”

Bijdrage leveren
Raaijmakers legt uit dat het nu vastgestelde document richting geeft voor de gesprekken, met aandacht voor alle betrokken partijen: “Ook de inwoners en ondernemers die we nog niet hebben kunnen spreken, krijgen nu de kans een inhoudelijke bijdrage te leveren. Hun inbreng hebben we hard nodig. Niemand kan dit alleen. Iedereen is nodig.”

Twee provincies
In het plan wordt zowel aan Brabantse als aan Limburgse zijde van de Peelvenen aangesloten op lopende processen. Aan de Brabantse kant zoeken de gebiedspartners de verbinding met processen van de gemeenten Asten en Deurne en waar nodig worden er extra acties aan toegevoegd. Aan Limburgse kant werken Limburgse gemeenten en de belangenorganisaties mee aan het gebiedsplan voor deelgebied De Peel. Dat gebiedsplan wordt opgesteld in het kader van het Limburgs Programma Landelijk Gebied (LPLG).

Met de opgehaalde input willen de gebiedspartners het concept koersdocument aanscherpen. De definitieve versie van het document wordt naar verwachting eind 2023 vastgesteld. Bekijk hier het volledige concept koersdocument.

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen