10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneKoninklijke Harmonie Deurne al 150 jaar deel van Deurnese samenleving

Koninklijke Harmonie Deurne al 150 jaar deel van Deurnese samenleving

150 jaar, dat is een jubileum dat flink gevierd mag worden. De Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) pakt daarom uit met allerhande jubileumactiviteiten die draaien om het thema ‘Midden in Deurne’.

“We hoefden niet lang na te denken over het thema. Als lokale harmonie zijn wij al 150 jaar onderdeel van de gemeenschap. Wij hebben een functie midden in Deurne”, licht woordvoerder Dick van der Star toe.

KHD komt naar je toe
In twee activiteiten is dit vooral terug te zien: KHD Carrousel en KHD On Tour. Hierbij zoekt de harmonie verbinding met alle Deurnenaren. Op 26 mei tijdens de carrousel staan muzikanten op diverse plekken te spelen. “Bijvoorbeeld bij De Ossenbeemd en nog vijf andere plaatsen in de kern, de Walsberg en Sint-Jozef. We sluiten af op de Markt.”

Op 30 juni gaat het orkest op tournee door Deurne tijdens KHD On Tour. Op verschillende plekken worden kleine concerten gegeven, zoals bij het station en bij het Groot Kasteel.

Vastgelegd op foto’s
Ondertussen loopt de tentoonstelling KHD 150 dan ook. Die start op 27 april in het Huis van de Samenleving. “Roos Knijnenburg heeft al onze muzikanten mét hun instrument vastgelegd op foto. Dit was een heel werk, want we hebben zo’n 180 leden.” De foto-expositie duurt tot 1 juli.

Een feestavond ontbreekt ook niet op het programma. Voor alle betrokkenen wordt op 14 september KHD With Friends gehouden bij Natuurpoort De Peel. Anderhalve maand later, op 26 oktober, vindt een spetterende show plaats van de slagwerkgroep in het Cultuurcentrum Deurne.

Om het jubileumjaar af te sluiten, geeft de harmonie twee concerten op 1 en 2 november. Er zijn nog geen namen bekend van optredende gasten. Wel is zeker dat het Groot orkest, het Nieuw orkest en de slagwerkgroep samen op het podium zullen staan.

Singer-songwriter Hao-En Kaag

Voorproefje van eigen bodem
Los van alle jubileumactiviteiten staat het concert KHD Uit eigen Kring op zaterdag 30 maart. Het is een soort opmaat naar alle feestelijkheden. Het bijzondere aan deze avond is dat bijna alle muziek uit eigen gelederen komt. Zo treedt singer-songwriter en oud-lid Hao-En Kaag op met eigen werk en komen composities voorbij van de overleden oud-dirigent Dirk Koster.

Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar op de website van het Cultuurcentrum. De toegangsprijs is 12,50 inclusief één consumptie.

Foto’s: KHD Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen