6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneKoninklijke onderscheiding voor Henk Raaijmakers

Koninklijke onderscheiding voor Henk Raaijmakers

Henk Raaijmakers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdag uit handen van burgemeester Greet Buter tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van de boeren- en tuindersvereniging ZLTO.

Raaijmakers zet zich al jaren in voor de belangen van de agrarische sector. In 2005 stelde hij zich beschikbaar voor het bestuur van de ZLTO-afdeling Deurne. Die functie vervulde hij van 2009 tot 2015. Naast zijn voorzitterschap bij ZLTO Deurne was hij tussen 2006 en 2015 als bestuurslid van Stichting Innovatief Groen actief met het organiseren van bijeenkomsten en seminars.

‘Verbinder’
“Hij is een verbinder die niet alleen de verschillen opzoekt van de diverse sectoren, maar altijd kijkt naar de overeenkomsten en dat als vertrekpunt gebruikt om veranderingen ten goede te keren”, is te lezen in de motivatie om Raaijmakers de koninklijke onderscheiding toe te kennen.

Verdienstelijk gemaakt
Van 2009 tot 2020 heeft Raaijmakers zich op allerlei terreinen verdienstelijk gemaakt voor LTO Nederland en de LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen. Zo heeft hij meegewerkt en leiding gegeven aan sectorbeleid en verschillende veranderingen in de sector op het gebied van ondernemerschap, milieu en certificering.

Belangen
Sinds 2016 is Raaijmakers bestuurslid van de Integrale Gebiedscommissie Peelvenen. Hij vertegenwoordigt daar de agrarische belangen van de regio Deurne-Asten. Ook hier is hij vaak de verbinder van de diverse belangen die aan de orde komen.

Foto: Gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen