16.6 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneSamenwerking VrijeTijdsOrkest Deurne en Gerard van Maasakkers bij concert ‘Hee gaode mee’...

Samenwerking VrijeTijdsOrkest Deurne en Gerard van Maasakkers bij concert ‘Hee gaode mee’ in Deurne

Gerard van Maasakkers speelt komende zondag in Cultuurcentrum Deurne zijn meest succesvolle en bekendste liedjes, begeleid door zijn gitarist Harrie Hendriks en het VrijeTijdsOrkest Deurne (VTO), onder leiding van Marco van Dulmen.

Al meer dan 40 jaar staat Van Maasakkers op de planken en geniet hij ervan om met blaasorkesten op te treden. Die liefde voor de koperklank is ontstaan in zijn jeugd, toen zijn vader bugel speelde en Van Maasakkers kippenvel kreeg als fanfare De Vooruitgang door de straten trok.

Groots muzikaal gebeuren
Voor het Deurnese VrijeTijdsOrkest een mooie aanleiding om een samenwerking op te zetten met de Brabantse troubadour: “Om de paar jaar streeft het VTO naar een grootser opgezet muzikaal gebeuren in samenwerking met andere artiesten. Op 5 november gaat dit gestalte krijgen in een middag vullend concertprogramma met Gerard van Maasakkers in het CCD.”

Hits als ‘Hee gaode mee’, ‘Hier heur ik thuis’ en ‘Salve regina’ zullen tijdens het concert in Deurne te horen zijn. “Zijn liedjes krijgen nóg meer kleur als er een gloed van koper overheen komt. Maar de laatste jaren was zijn agenda te vol en lukte het maar zelden om met blazers te werken, dus moest het er maar weer eens van komen”, zeggen de leden van VTO.

Vleugje nostalgie
Van Maasakkers weet het publiek al jaren lang te boeien met zijn teksten over het Brabantse leven, een vleugje nostalgie en herkenbare taferelen. Radiopresentator Frits Spits omschreef het repertoire van Van Maasakkers als: “De liedjes die Gerard schrijft zijn intieme, bijna verstilde portretten van de mensen die hij tegenkomt. Dat alles in dat zachte Brabants dat hij trouw is gebleven.”

Het VrijeTijdsOrkest Deurne telt 38 leden en is al sinds 1986 bij allerlei gelegenheden in Deurne en omgeving actief. Daarbij leveren ze graag een muzikale bijdrage aan activiteiten die een sociaal doel dienen en de gemeenschap ten goede komen.

Het concert met Gerard van Maasakkers vindt plaats op zondag 5 november in Cultuurcentrum Deurne en begint om 14.00 uur. Meer informatie en tickets vind je op ccdeurne.nl.

Foto: VTO/Gerard van Maasakkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen