17.6 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- WalsbergKOZ-festival in Deurne groeit uit van impulsief feestje tot groots evenement

KOZ-festival in Deurne groeit uit van impulsief feestje tot groots evenement

Wat in 2012 begon als een klein impulsief feestje in de Walsberg, is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen en groots evenement. Na bijna twee jaar stilstand door corona was KOZ-festival dit weekend terug met tientallen dj’s, muziekacts en verschillende soorten entertainment op het terrein aan de Walsbergseweg in Deurne.

Het driedaagse festival startte donderdagavond met de traditionele KOZ-Cantus waarbij de bezoekers hun stembanden konden testen tijdens een avond vol meezingers. Op vrijdag was er een programma met alleen maar tribute-bands als CCR by Callahan Clearwater Revival, uit Italië Bon Jovi by Bad Medicine, Queen by Mother Mercury uit België en de Nederlandse coverband Daredevils. De avond was speciaal bedoeld om ook een wat ouder publiek kennis te laten maken met het festival.

Drie area’s
Op zaterdagavond ging het op terrein in de Walsberg echt helemaal los met drie verschillende area’s: een Mainstage, het Harder-gedeelte en de Funky Fifth. Er waren onder meer optredens van Daster, Tyce, Next DJ Team, Lux ’n Flex, Noisemakerz, Fingerbang, Hermanos, Kerrie, NEEL en Craniax.

‘In de wei’
KOZ-festival begon niet zo groot als dit weekend te zien en horen was, legt de organisatie uit: “We waren in 2012 aan het kamperen in de wei bij een van onze vrienden thuis, zoals we dit al een aantal jaren deden. Plots kwam iemand met het idee om een klein feestje te organiseren voor vrienden en kennissen. Dit kleinschalige feest kwam binnen twee dagen van idee tot uitvoering. Iedereen vond het een prachtige avond. Dit smaakte naar meer!”

Eigen app
Dit jaar kan de organisatie met de negende editie van het festival terugkijken op misschien wel hun grootste succes tot nu toe. In drie dagen tijd brachten ze meer dan dertig live-acts op het podium en kon het festival rekenen op uitverkochte avonden. Voor de bezoekers had het KOZ-festival dit jaar ook een eigen app met informatie over de artiesten en de begintijden van de optredens. Met de festivalapp kon je ook meldingen inschakelen die je waarschuwde als je favoriete artiest begon met de show.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen