10.1 C
vrijdag 19 april 2024
Home- ZeilbergZSV harkt in Weert drie belangrijke punten binnen tegen Wilhelmina’08 (1-4)

ZSV harkt in Weert drie belangrijke punten binnen tegen Wilhelmina’08 (1-4)

Er stond nogal wat op het spel, want ZSV wilde natuurlijk deelname aan de nacompetitie voorkomen. Dat betekende dat er sowieso geen punten achtergelaten mochten worden in Weert. Dat lukte de Zeilbergse ploeg zondagmiddag ruimschoots met een 1-4 overwinning op Wilhelmina’08.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Na de toss werd het duel gestart met een minuut stilte vanwege het overlijden van het geliefd lid van de ZSV-familie, Mieke Kroezen-Verlijsdonk. Afgelopen woensdag werd op een indrukwekkende wijze en door heel veel ZSV’ers afscheid genomen op het Zeilbergse hoofdveld. Aansluitend ging de auto met daarin haar lichaam, rijdend door een ereboog met geelzwarte rookfakkels en begeleid door haar familie, naar het crematorium.

Eerste geel
Maar zondagmiddag moest het vizier weer scherp gesteld worden op de belangrijke wedstrijd tussen Wilhelmina’08 en ZSV. Al in de derde minuut was er het eerste geel in deze wedstrijd voor de Limburgse rechtsback die de sprintende Ward Veldpaus neerlegde. Daarmee werd al snel duidelijk dat de belangen voor beide ploegen groot waren. Echte mogelijkheden waren schaars, maar in de vijfentwintigste minuut was er een lange bal vanuit het achterveld. Deze werd door Davy Althuizen naar Maarten Kuunders gekopt die de bal op zijn beurt doorstuurde naar Stan van Helmond. Met een prima loopactie kwam hij voor de doelman en hij plaatste de bal knap langs de doelman: 0-1!

‘Wraak’overtreding
Na een half uur was er opnieuw geel voor een Weertenaar, dit keer na een ‘wraak’overtreding op de sterk spelende Rick Leenders. In de 37e minuut liet Leon Thijs andermaal zijn grote waarde voor Zeilberg zien met een geweldige reactie op een inzet van dichtbij. Twee minuten voor rust was er een grote mogelijkheid voor Davy Althuizen. Zijn intikker miste echter kracht en leverde hem bovendien een lichte blessure op. Met de kleine voorsprong voor ZSV gingen de ploegen naar de thee.

Diagonaal hard binnen
Al snel in de tweede helft was er geel voor Rick Leenders die zijn tegenstander onreglementair achteren afstopte. Meteen daarna werd een inzet van Davy Althuizen ternauwernood geblokt. Na vijf minuten in de tweede helft ging Stan van Helmond knap door, maar zijn inzet tot hoekschop verwerkt. Die werd vervolgens bij de eerste paal maar net naast gekopt door Dirk Verlijsdonk. Op het uur kon de bepaald niet altijd goudeerlijke assistent van de Limburgers zijn vlag niet opsteken, toen Dirk Verlijsdonk op rechts zijn tegenstander omspeelde en goed bleef kijken. Uiteindelijk kwam de bal bij Ward Veldpaus terecht, die het leer nog even goed kon leggen, om vervolgens diagonaal hard binnen te schuiven: 0-2.

Prachtige combinatie
Maarten Kuunders en Ward Veldpaus bleken moeilijk te stoppen, want even later boog Maarten Kuunders de bal (ruim) over. In de 71e minuut eindigde een prachtige combinatie in een geweldige kans voor Maarten Kuunders, maar hij raakte de bal verkeerd. Twee minuten later was er een goedkoop gegeven vrije trap op rechts voor de thuisploeg. Van net buiten het strafschopgebied werd de bal bij de tweede paal schitterend binnen gedraaid: 1-2.

Aanvallend
Met nog een klein kwartier op de klok, wisselde de coach van de Limburgse ploeg aanvallend. Dat kon goed uitvallen, maar dat betekende ook meer ruimte voor ZSV! En dat bleek al snel toen Stan van Helmond weer eens weg werd gestoken. Met twee armen werd hij tot stilstand gebracht toen hij achter de bal aan rende. De gele prent die volgde, had ook een andere kleur gehad kunnen hebben. Drie minuten later gebeurde dat nog een keer, maar nu kon Stan van Helmond wel doorlopen. De doelman wist zijn inzet onschadelijk te maken.

Alle ruimte
Met nog vier minuten op de klok wisselde coach Ömer Kaya ook. Hij bracht Thijs Meulendijks en Luc Matheij voor Rick Leenders en Ward Veldpaus. Even later leek ZSV te scoren, maar Koen Kuunders trof de paal en de rebound werd door Stan van Helmond via de doelman tot hoekschop verwerkt. Die leverde niets op. Maar Stan van Helmond voelde zich als een vis in het water met alle ruimte die hij kreeg. De defensie van de thuisploeg verloor het overzicht helemaal en opnieuw leidde dat tot geel nadat opnieuw Van Helmond de doorbraak belet werd.

Blessuretijd
Twee minuten in blessuretijd werd Davy Althuizen neergelegd, maar gaf de scheidsrechter prima voordeel. De bal kwam bij Stan van Helmond terecht, die de doelman piepelde en vervolgens de 1-3 tegen de touwen schoot. Een minuut later was er nog de 1-4 toen Thijs Meulendijks ontsnapte aan de verdediging van Wilhelmina. Hij schoof het leer keurig binnen en direct nadat de wedstrijd hervat was, werd die ook weer afgefloten. De partij zat erop.

Voor Wilhelmina’08 betekent de uitslag degradatie en voor ZSV biedt het kansen om de nacompetitie te ontlopen. Dinsdag volgt het inhaalduel thuis tegen Geldrop. Die ploeg strijdt nog voor een periodetitel, dus voor beide ploegen staat er wat op het spel!