1.8 C
Deurne
woensdag 8 februari 2023
Home- DeurneKranenmortel derby in de spotlight bij KNVB; ‘We liggen hier schouder aan...

Kranenmortel derby in de spotlight bij KNVB; ‘We liggen hier schouder aan schouder’

Het duurt nog even voor er weer een Kranenmortel derby kan worden gespeeld, maar in aanloop naar het volgende treffen tussen SV Deurne en ZSV op 23 april heeft de KNVB de bijzondere wedstrijd in de spotlight gezet.

In een videoreportage volgen ze Mat Teeuwen van SV Deurne. Hij is al 28 jaar vrijwilliger en zijn zoon is de trainer van het eerste team van de club. “Als je in het gedeelte van de wijk van ZSV opgroeit, van de Zeilberg. Die jongens gaan bijna allemaal ook naar ZSV. En groei je aan de andere kant van Deurne op, die mensen gaan allemaal hier, naar SV Deurne”, vertelt Teeuwen.

Schouder aan schouder
Hij legt in de reportage ook uit dat de ligging van de velden van de twee clubs vrij bijzonder is: “We liggen hier schouder aan schouder. Als je met voetballen de ballen niet goed raakt, dan moet je bij ZSV de bal terug gaan halen. Zo dichtbij ligt het. Dat is echt uniek, ja.”

Tekst gaat verder onder de video

Ludieke acties
De derby staat altijd garant voor verschillende ludieke acties over en weer. De laatste keer liet SV Deurne met een video in een bombastisch filmtrailer-stijl weten klaar te zijn voor de strijd. ZSV had een imitatie van Ferry Bouman uit ‘Undercover’ ingeschakeld die in de kleedkamer de spelers van ZSV op zijn bekende dreigende manier even kwam uitleggen dat verliezen van SV Deurne geen optie was: “Tegen Deurne goade gij punten pakken en anders zalde gij ‘es wa meemaken.” Ook had ZSV de Gangmakers ingezet die een ingenieus plan hadden bedacht om alle spelers onder welke omstandigheden dan ook op tijd op het veld te kunnen krijgen.

“De supportersgroepen zijn er al weken van tevoren mee bezig: hoe gaan we ons presenteren dadelijk, hoe gaan wij samen naar de club om er een mooie wedstrijd van te kunnen maken?”, vertelt Teeuwen in de reportage van de KNVB.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen