vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV aan de hand van Maarten Kuunders naar één punt tegen De...

ZSV aan de hand van Maarten Kuunders naar één punt tegen De Ster (1-1)

Minder tijd om te trainen lag onder andere ten grondslag aan de beslissing van Maarten Kuunders om een stapje terug te zetten. Het derde elftal mocht zich met dat besluit in de handen wrijven. Maar op de eerste speeldag van de competitie was zijn elftal vrij en zijn vorige elftal zat met personele problemen door schorsingen en anderszins.

Daarom zat de aanvallende middenvelder op de bank bij ZSV, bij aanvang van het duel tegen De Ster uit Stein. Het publiek en de bank zagen een moeizaam opererende thuisploeg die met het nodige geluk met een brilstand de rust haalde. In de tweede helft stond Maarten Kuunders wel aan de aftrap en met zijn ervaring en spelinzicht liet hij de geelzwarten met veel meer vertrouwen voetballen!

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Al snel na de aftrap moest doelman Leon Thijs in actie komen toen Remco Peggen zich in de sprint liet wegzetten. Zijn tegenstander kon op weg naar de goal. Doelman Thijs verkleinde z’n doel prima en greep goed in. Enkele minuten later werd Stan van Helmond goed weggestuurd. Hij speelde zich goed vrij, maar zijn inzet miste kracht. Na ruim tien minuten was er opnieuw een prima redding van Leon Thijs nodig op een inzet van dichtbij.

Aanvallend
De gasten waren duidelijk sterker. Ze speelden erg aanvallend, met hoog staande backs. ZSV probeerde met snelle uitvallen bij het Limburgse doel te komen, maar slaagde daar weinig in. Tien minuten voor rust kwamen de geelzwarten opnieuw goed weg toen vanuit een voorzet op het dak van het ZSV-doel werd gekopt. Net voor rust leidde een te korte pass van Luc Matheij op de middenlijn een snelle uitval in voor de gasten. Dit keer werd de bal uit een voorzet net naast gekopt. Daarmee werd de rust bereikt. Geen kleerscheuren, maar het was moeilijk geweest voor de ploeg van coach Johan Vullings.

Meer vertrouwen
Het zal voor velen een verrassing zijn geweest, maar Maarten Kuunders maakte zich gereed om in de ploeg te komen na rust! Ward Veldpaus bleef in de kleedkamer achter. Het ging direct beter lopen bij de thuisploeg! Amper zes minuten na rust kwam de bal vanaf links richting midden; met een subliem tikje werd Remco van den Akker weggestoken, die prima afrondde: 1-0! Echt tegen het beeld van de wedstrijd tot dan toe in, maar daar maalde bij ZSV niemand om. Het beeld na rust was een verschil van dag en nacht vergeleken met de eerste helft. Maarten Kuunders bracht meer voetbal en vertrouwen in de ploeg, zo leek het.

Mogelijkheden te over
Net voor het uur was er een mooie combinatie over links. De inzet van Maarten Kuunders die volgde, miste echter kracht. Amper een minuut later werd opnieuw een prachtige aanval op de mat gelegd. Dit keer was de inzet van Maarten Kuunders wel hard, maar net niet precies genoeg. Zijn inzet schampte de linkerpaal. Na ruim een uur voetbal, werd bij de gasten het een en ander omgezet en uit een aanval van De Ster schoot Dukers van dichtbij via de lat over. Dat was een waarschuwing dat de Limburgers zich nog niet gewonnen gaven. De ruimte die daardoor ontstond was welkom bij de thuisploeg. Met nog een kwartier op de klok waren er mogelijkheden te over voor de thuisploeg, maar de bal wilde er maar niet in.

Gele kaart
Vijf minuten later was er een grote mogelijkheid voor de gasten, maar de bal werd rakelings over gekopt. Even later was Maarten Kuunders net te laat bij het onderbreken van een snelle uitval. Dat betekende een gele prent voor de ZSV’er. De druk van de gasten werd groter in een poging om toch nog een punt mee te nemen uit Zeilberg.

Vrije trap
Er werd gewisseld om wat tijd te pakken en om het ritme bij de tegenstander te verstoren: Stan van Helmond verliet het veld voor Tom Venner. Dat mislukte, want met nog twee minuten te gaan, scoorde De Ster. Uit een vrije trap vanaf links werd de bal door Frank Kamps binnen gekopt: 1-1. Dat was zeker niet onverdiend te noemen.

Frustraties
In de extra tijd kwamen de frustraties bij de gasten bovendrijven. Na een onderlinge twist na een vermeende overtreding, pakten Marco Manders en zijn tegenstander beiden geel. Maar doelpunten bleven verder uit. De thuisploeg toonde zich na het laatste fluitsignaal duidelijk meer tevreden dan de gasten, die dat ook richting de scheidsrechter lieten blijken. Recht van spreken hadden ze wat betreft diens optreden zeker niet.

Volgende week moeten de geelzwarten al direct afreizen naar het diepe zuiden. RKSV Minor uit Nuth is dan de tegenstander. Die ploeg ging met drie punten weg bij Venlosche Boys na een 0-2 overwinning.