9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneKunstwerk met 100 keramieken uiltjes van leerlingen Willibrord Gymnasium onthuld

Kunstwerk met 100 keramieken uiltjes van leerlingen Willibrord Gymnasium onthuld

Een groot kunstwerk dat bestaat uit honderd keramieken uiltjes is deze week onthuld in de aula van het Willibrord Gymnasium. Het is één van de kunstwerken waar leerlingen van de school eind vorig jaar aan hebben gewerkt. Het kunstwerk met de uilen is gemaakt door in totaal honderd leerlingen, die elk een uiltje hebben toegevoegd aan het gezamenlijk werk.

Er is gekozen voor de uil als thema omdat die ook verwerkt is in het schoollogo van het Willibrord Gymnasium en al sinds de klassieke oudheid symbool staat voor kennis en wijsheid.

Verrassing
Bij de afsluiting van het schooljaar in juli 2023 maakten leerlingen tijdens het festival Festi Willi onder leiding van kunstenaars actief kennis met verschillende kunstvormen, zoals graffiti en keramiek. “Waar het graffitikunstwerk direct klaar was, bleef het kunstwerk van keramiek een verrassing: pas na het afbakken werd de kleur van het glazuur zichtbaar en na het ophangen van alle onderdelen was het kunstwerk deze week eindelijk compleet”, meldt de school.

Workshop
Leerlingen Isa, Meike, Jasmijn en Amy werkten tijdens Festi Willi al mee aan het kunstwerk en kozen ervoor om tijdens de keuze-uren te helpen met het samenstellen ervan. Ze kijken positief terug op de workshop die ze kregen van Layla van Bokhoven-Theunisse: “Dat was echt superleuk om te doen!” Voor sommige leerlingen smaakte deze kennismaking met keramiek naar meer; zij krijgen de komende periode tijdens keuze-uren de kans om uitgebreid met het materiaal verder aan de slag te gaan.

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen