11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneLaatste namen spelers Peelsprookje bekend; buitentheater neemt publiek mee naar vervlogen tijden

Laatste namen spelers Peelsprookje bekend; buitentheater neemt publiek mee naar vervlogen tijden

Eerder werd al bekendgemaakt dat Rob van Berlo, Martijn van Hooff, Jan van den Heuvel, Patrick van de Mortel en Theo Goossens komende zaterdagavond een rol gaan spelen in het Peelsprookje op de Markt in Deurne. Inmiddels zijn ook de laatste namen van de andere spelers bekendgemaakt. Dit zijn Carola Boerenkamps, Bart Witteveen en Loes Damen.

Verder zal jongleergroep Hebbes! van IVO-Deurne onder leiding van Rinus Pecht een optreden verzorgen, waarbij zij worden begeleid door percussiegroep Padam. Het verhaal wordt verteld door Marcel Stevens, bekend van Petazzie mi Skruwsaus.

Vervlogen tijden
Het Peelsprookje is een initiatief van de gezamenlijke Horeca Markt Deurne en neemt het publiek mee terug naar De Peel in vervlogen tijden, waarin bekende en minder bekende Deurnenaren van nu een rol spelen. De bedenkers omschrijven het als een spannend, mysterieus, humoristisch en absurdistisch buitentheater.

Rob van Berlo vertolkt de rol van de Rauwe Ridder, die op missie gaat om drie attributen te bemachtigen bij drie Deurnese ambachtslieden. Dit zijn de edelsmid, gespeeld door Martijn van Hooff, de schrijnwerker in een vertolking door Jan van den Heuvel en alchimist Quak de Zalver wiens rol wordt gespeeld door Patrick van de Mortel. Met de drie attributen gaat de Rauwe Ridder naar Het Dorp dat bewaakt wordt door de Poortwachter, een rol van Theo Goossens.

Het Peelsprookje wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijke Markthoreca in Deurne en begint zaterdagavond om 20.30 uur op het marktplein.

Foto: Peelsprookje/Gezamenlijke Horeca Markt Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen