14.6 C
Deurne
maandag 20 mei 2024
Home- DeurneLaatste Vette Haren feest zorgt voor gemengde gevoelens

Laatste Vette Haren feest zorgt voor gemengde gevoelens

Na elf jaar feesten organiseren voor het goede doel stopt stichting Vette Haren ermee. Zaterdagavond vond hun laatste feest plaats met coverband Status Quo Forever in het Hofke van Marijke. De organisatie, vrijwilligers en bezoekers houden er gemengde gevoelens aan over.

“Jammer, een raar gevoel, dubbel.” Het is een greep uit de reacties van mensen die betrokken zijn bij het feest. Peter Proenings, Ron van de Westerlo, Arjan Seijkens en Rinus van de Ven twijfelden lang, maar besloten toch te stoppen met de organisatie van drie evenementen per jaar omdat het hun teveel tijd kost.

“Het is een raar gevoel dat dit de laatste keer is”, geeft Peter toe. “We hebben het altijd graag gedaan. Een glimlach op het gezicht brengen van mensen die we kunnen helpen. Dat is het mooiste wat er is.”

Band met de Sint-Jozef
Ook vanavond gaat de opbrengst weer naar twee goede doelen: speeltuin De Speuldries in Sint-Jozef en het MS Fonds. De stichting heeft een nauwe band met de Deurnese wijk en de plaatselijke voetbalvereniging SJVV. Daarom heeft ze altijd lokale goede doelen ondersteund.

Tijdens dit laatste feest zijn ook mensen aanwezig die verbonden zijn aan de doelen van de afgelopen jaren. “Sommigen waren zo blij met onze steun dat ze nu spontaan aanboden om te komen helpen”, vertelt Ron.

Het zegt iets over de gemeenschapszin die in de Sint-Jozef heerst en die vanavond bijna te voelen is aan de sfeer. Ook al hebben sommige bezoekers niks met de rockmuziek die gespeeld wordt; ze komen toch omdat ze de doelen ondersteunen of omdat ze de organisatoren kennen.

Vaste vrijwilligers
Dat geldt ook een beetje voor dj Arjan Proenings die al jaren een vaste waarde is tijdens evenementen van Vette Haren. “Eigenlijk ben ik zelf van de Hollandse hits, maar vanavond draai ik rock. Vanaf het begin werk ik als vrijwilliger tijdens de feesten. Dat doe ik ook omdat ik zelf in deze buurt ben opgegroeid.”

Hij vindt het jammer dat het nu stopt, evenals vele andere vrijwilligers. Annelies van Cuijk staat bij de entree kaartjes te scannen. Ook zij helpt al jaren mee. “Ik ken de mannen van het veteranenvoetbal. Voor goede doelen, zeker lokaal, ben ik altijd te porren. Mochten ze toch weer iets willen organiseren, dan weten ze me te vinden.”

Backstage gezelligheid
Ondertussen gaat het er backstage gezellig aan toe. De Deurnenaren zitten samen met de bandleden aan de friet en frikandellen. “Dit is altijd een van de leukste momenten”, zegt Ron. “De muzikanten hebben net de soundcheck gedaan en voor ze gaan spelen, zitten we nog even samen.”

De band is niet zomaar gekozen. De vier organisatoren waren vroeger fan van de echte Status Quo. Om deze laatste editie een extra accent te geven, is de coverband vanavond de hoofd-act. Tenslotte telt ook het plezier dat ze eraan beleven mee.

De kers op de taart is het bedrag dat de stichting heeft ingezameld dankzij de verkoop van 350 kaarten en dankzij gulle gevers die zich de ‘Vrienden van de Vette Haren’ noemen. In totaal is er 7.500 euro bijeengebracht waarvan 5.250 naar de speeltuin gaat en de rest naar het MS Fonds.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen