9.7 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneLaatste weekend voor jongerensoos Asteffekan in Deurne

Laatste weekend voor jongerensoos Asteffekan in Deurne

Het was ruim 50 jaar de plek waar jeugd samenkwam voor het begin van een gezellige stapavond, maar na dit weekend verdwijnt jongerensociëteit Asteffekan in Deurne definitief. Zaterdag 2 juli wordt nog één keer een laatste soosavond gehouden met een schuimparty.

Veel mensen in Deurne van verschillende leeftijden zullen nog goeie herinneringen hebben aan het pand aan de Visser 27 in Deurne. Vele liefdes en vriendschappen zijn er ontstaan door de jaren heen.

Inkomsten nihil
Toch geeft het bestuur van Asteffekan aan dat er niks anders op zit dan de deuren op slot te gooien: “De sluiting is niet een direct gevolg van de coronacrisis maar deze heeft wel voor een stroomversnelling gezorgd. Afgelopen jaar waren de inkomsten zo goed als nihil en het pand is hard aan renovatie toe zonder dat daar voldoende middelen voor beschikbaar zijn. Bovendien ontvangt Asteffekan de laatste jaren geen subsidies van de gemeente.”

Volle zaal
Vooral in de jaren ’90 had Asteffekan elke zaterdag- en zondagavond met de jongerensoos een volle zaal. Van deze jeugd- en jongerenactiviteiten zijn de laatste tijd alleen nog een matig bezochte jongerensoos en de 40+ Soos ‘Golden Oldies’ overgebleven.

De allerlaatste soosavond van Asteffekan begint zaterdag 2 juni om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Het is een schuimparty met dj’s Rob en Koen en de bezoekers worden ook getrakteerd op een frietje.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen