18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneLaatste weekend voor Paul Janssen als pastoor in Deurne

Laatste weekend voor Paul Janssen als pastoor in Deurne

Eind vorig jaar kondigde pastoor Paul Janssen aan dat hij de parochie Heilige Willibrord in Deurne na bijna 17 jaar gaat verlaten. Dit weekend zal hij voor de laatste keer tijdens twee bijeenkomsten in de Willibrorduskerk aanwezig zijn als pastoor waarbij na afloop gelegenheid is om afscheid van hem te nemen. Janssen gaat vanaf volgende week aan de slag als pastoor van de Heilige Maria parochie in Den Bosch-Rosmalen.

Zaterdag 2 juli is er om 19.00 uur in de St. Willibrorduskerk een muzikaal samenzijn onder de naam ‘Met passie’. Hierbij zal een gelegenheidsensemble van muzikale vrienden van en met Paul Janssen een bijzonder passieverhaal uitvoeren dat is geschreven en gecomponeerd door Marcel Zagers.

Passie
Het vertelt niet alleen over het lijden van Jezus, maar ook over de passie waarmee Hij mensen uitnodigt mee te bouwen aan een nieuwe wereld, het rijk van God. Marcel Zagers is componist en schrijver van liedjes als ‘Even stil’ en ‘Een vriend’, die veel bij gezinsvieringen en eerste communievieringen worden gezongen. Hij is ook de maker van de themaliedjes van de Vormselvoorbereiding ‘In de wereld van je leven’ en ‘Ik vertel je een verhaal uit oude tijden’.

Feestelijke viering
De laatste eucharistieviering waarin de dan jarige pastoor Paul Janssen voorgaat, vindt plaats op zondag 3 juli om 10.30 uur in de Willibrorduskerk in Deurne. Het wordt een speciale feestelijke viering met medewerking van een gelegenheidskoor en de vier Deurnese gilden onder de titel ‘Gij die mij ruimte geeft’

TEJO-huis
Na afloop van beide bijeenkomsten is er een informeel samenzijn met gelegenheid om afscheid te nemen. Pastoor Paul Janssen heeft uitdrukkelijk aangegeven om geen persoonlijke cadeaus te geven, maar een bijdrage te storten voor het TEJO-huis in Deurne, een inloophuis voor jongeren. Dit kan via bankrekeningnummer NL03 RABO 0364 6430 80 ten name van Stichting TEJO Deurne. Allebei de vieringen zijn ook te volgen via de livestream op kerkdienstgemist.nl.

Priesteropleiding
Pastoor Paul Janssen is in 1963 geboren in Roermond en studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daarna volgde hij de priesteropleiding in Kerkrade en Den Bosch. Hij begon zijn kerkelijke loopbaan in Den Bosch, toen nog bij plebaan Gerrit van de Camp, als medepastor in Binnenstadparochie van Den Bosch en de Lucasparochie in Den Bosch Zuid. Vijfentwintig jaar geleden werd hij pastoor in Goirle. Na negen jaar maakte hij de overstap naar Zuidoost Brabant. In Deurne was hij bijna 17 jaar werkzaam als pastoor. De afgelopen drie jaar was hij tevens deken van het dekenaat Asten-Helmond.

Het bestuur van de parochie Heilige Willibrord Deurne geeft aan zeer bedroefd te zijn dat pastoor Janssen de Peelregio gaat verlaten, maar gunt Den Bosch deze inspirerende en betrokken herder, en gunt hun pastoor deze mooie nieuwe uitdaging, zij het met pijn in het hart.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen