13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneLaatste zomeravondwandeling van het seizoen in De Groote Peel

Laatste zomeravondwandeling van het seizoen in De Groote Peel

De natuur in de Peel is bij daglicht prachtig maar de overgang van licht naar donker in deze omgeving is minstens zo bijzonder om te zien. Daarom heeft Staatsbosbeheer de hele zomervakantie op vrijdagavonden zomeravondwandelingen gehouden in Nationaal Park De Groote Peel. Afgelopen vrijdag 20 augustus konden deelnemers voor de een na laatste keer genieten van de Peel ‘by night’ en op vrijdag 27 augustus is de allerlaatste kans van dit seizoen om mee te lopen met deze zomeravondwandeling.

Als het licht verdwijnt, verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. De meeste vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Kleine zoogdieren voelen zich onbespied en kruipen voorzichtig uit bosjes en holen tevoorschijn op zoek naar voedsel. Als het bijna donker is, worden de dieren van de nacht actief. Ze zijn aangepast aan het leven en jagen in het donker en hebben een goed ontwikkeld gehoor, tast- en reukvermogen. Ook als deelnemer aan deze excursie kan je deze aanpassing van de zintuigen ervaren en met een beetje geluk nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen.

De Zomeravondwandeling op 27 augustus start om 19.00 uur bij de ingang van buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. De excursie duurt anderhalf uur en je wordt begeleid door een Peelgids. Als je wilt deelnemen aan de wandeling, moet je vooraf een plek reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer.

Foto: Staatsbosbeheer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen