17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneLangdurig zieke Willy van den Berg stopt als wethouder in Deurne

Langdurig zieke Willy van den Berg stopt als wethouder in Deurne

Wethouder Willy van den Berg heeft vrijdag zijn ontslag aangeboden als wethouder van zorg, onderwijs, kunst en cultuur van de gemeente Deurne. Hij stopt met zijn werkzaamheden vanwege gezondheidsproblemen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen is Willy van den Berg vorig jaar op 31 mei aangetreden als wethouder namens Progressief Akkoord-Groen Links-PvdA (PGP). Sinds oktober kampt wethouder Van den Berg met de gevolgen van een COVID-besmetting die hem verhinderen zijn wethouderschap uit te voeren. Het moeizame en uitblijvende herstelproces dat hierop volgde, leidde tot de medische diagnose Long-COVID.

Langer herstel
“In de hoop en veronderstelling dat Wethouder Van den Berg weer snel terug zou kunnen keren werden zijn werkzaamheden tijdelijk overgenomen door zijn collega-wethouders. Helaas blijkt nu na een half jaar dat een volledig herstel langer op zich laat wachten”, meldt de gemeente. Daarom heeft Van den Berg besloten om zijn ontslag aan de gemeenteraad aan te bieden zodat Deurne weer een voltallig college kan vormen.

Mooie taak
In een brief aan de burgemeester en raad schrijft wethouder Willy van den Berg: “Enthousiast en vol goede moed ben ik in juni 2022 begonnen aan een mooie taak. Het voelde als een groot, spannend en vooral verantwoordelijk avontuur, maar ook als een eer om in onze gemeente mede sturing te kunnen geven op mijn portefeuilles; zorg en welzijn, onderwijs, kunst en cultuur, immigratie en inburgering. Helaas liep het allemaal anders. Nu is het van belang om een structurele vervanging te regelen zodat Deurne weer een voltallig college krijgt en mijn partij PGP weer een actieve wethouder aan de collegetafel.”

Buitengewoon spijtig
Fractievoorzitter Jerom Coppus van PGP Deurne betreurt het vertrek van de wethouder: “Fractie en bestuur van PGP Deurne vinden het afscheid als wethouder buitengewoon spijtig, in de eerste plaats voor Willy persoonlijk, en hebben veel respect voor zijn besluit. Wij zijn dankbaar voor al zijn betrokken inzet voor onze gemeente en wensen hem een goed en voorspoedig herstel toe.” PGP Deurne gaat proberen om op afzienbare termijn een nieuwe wethouder voor te dragen aan de gemeenteraad en het Deurnese college van B&W weer voltallig te maken.

Zeer betrokken
Het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie van Deurne danken Van den Berg om zijn inzet en betrokkenheid. “Wij hebben Willy leren kennen als een zeer betrokken wethouder en collega met een groot sociaal hart. Tijdens de vergaderingen kwam vaak ook zijn oude functie als geschiedenisleraar nog boven drijven en trakteerde hij het college en de ambtelijke organisatie op mooie anekdotes en bespiegelingen uit het verleden, waaruit ook zijn band en betrokkenheid met Deurne duidelijk naar voren kwam. Graag hadden wij de mogelijkheid gehad om nog langer met elkaar samen te kunnen werken. Wij wensen Willy en zijn vrouw veel sterkte en een volledig en voorspoedig herstel toe.”

Foto: Hein van Bakel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen