14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneLange stoet met vrachtwagens trekt weer door regio; 33ste editie Peelland Truckrun

Lange stoet met vrachtwagens trekt weer door regio; 33ste editie Peelland Truckrun

Alles stond vorig jaar klaar voor een nieuwe editie van de Peelland Truckrun, toen ineens het nieuws kwam dat het evenement niet door kon gaan vanwege een verzekeringskwestie. Dat zal dit jaar dankzij onderhandelingen van de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) niet gebeuren, waardoor de 33ste editie gewoon gereden kan worden op zondag 14 april.

Bij de Peelland Truckrun die wordt gehouden door KansPlus Asten Someren Deurne en GeJeJong De Wik Deurne, rijden jaarlijks bijna 200 mensen met een beperking mee als passagier in een vrachtwagen. Deze ruim 50 kilometer lange tocht duurt ongeveer drie en een half uur en gaat door Deurne, Asten, Someren, Liessel en Bakel. Start en eindpunt is zoals ieder jaar in Deurne.

Kamervragen
Vorig jaar moest de rit op het laatste moment worden afgelast omdat bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van bijrijders die niet op een stoel met gordel meerijden. Dit leidde zelfs tot Kamervragen van Tweede Kamerleden Evert Jan Slootweg en Inge van Dijk van het CDA.

Na een ongeval bij een andere truckrun, bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van begeleiders die niet op een stoel in de gordel meerijden. Die bijrijders zijn voor een aantal van de deelnemers met een beperking nodig in de cabine tijdens de truckrun. “Dat kan noodzakelijk zijn om verschillende redenen, zoals de mobiliteit of de geestelijke toestand van de deelnemer”, legt bestuurslid Maico Meyer van KansPlus Asten Someren Deurne uit.

Maatwerkverzekering
Dit jaar kan de Peelland Truckrun wel gewoon doorgaan: “Er is nu een maatwerkverzekering afgesloten zodat ook deelnemers aan de truckrun kunnen meedoen waar een begeleider bij aanwezig moet zijn. We zijn heel blij dat het OSC gelukt is om dit voor elkaar te krijgen. Op deze manier kunnen truckruns in heel Nederland weer gewoon plaatsvinden”, zegt Meyer.

De Peelland Truckrun start zondag 14 april om 11.00 uur op het terrein van Spuiterij Munsters aan de Daalder 7 in Deurne. Rond 15.00 uur komen de vrachtwagens hier ook weer terug na hun rit.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen