9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneLeef! voegt nog eens zes wandelroutes toe aan Cultuurparade

Leef! voegt nog eens zes wandelroutes toe aan Cultuurparade

Begin mei heeft Leef vijf Cultuurparade wandelroutes beschikbaar gemaakt via de app Izitravel. Deze routes gaan door de dorpen, waarbij je informatie krijgt over cultuur en historie. Sinds eind juli zijn er zes wandelroutes bijgekomen door de wijken van Deurne.

 Een aantal jaar geleden is Leef Deurne gestart met het organiseren van de Cultuurparade, een evenement waarbij cultuurverenigingen een podium krijgen. Dit vond telkens in september plaats aan de start van het nieuwe cultuurseizoen. Dit jaar is er vooralsnog geen grote Cultuurparade, maar zijn er wandelroutes door Deurne gecreëerd, waarbij je onderweg leert over de geschiedenis van Deurne en lokale culturele verenigingen.

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar, dus staat de Cultuurparade extra stil bij de historie van Deurne. Op 3 mei werden de eerste wandelroutes beschikbaar gemaakt door de dorpen van Deurne: Zeilberg, Vlierden, Liessel, Neerkant en Helenaveen. De lengte van de routes varieert van 3 tot 6 kilometer. Vanaf eind juli zijn er nog wandelroutes toegevoegd door Deurne Centrum, Sint-Jozef, Deurne-West, Walsberg, Heiakker en de Koolhof.

Je kan de wandelroutes van de Cultuurparade lopen via de app izi.travel. Elke route heeft een eigen startpunt, vervolgens zie je in de app wat het volgende punt is. Op de website van Leef! vind je alle uitleg en handleiding over gebruik van de app.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen