21 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurnePolitie houdt Helmonder aan voor gewelddadige woningoverval vorig jaar in Deurne

Politie houdt Helmonder aan voor gewelddadige woningoverval vorig jaar in Deurne

De politie heeft deze week een 22-jarige Helmonder aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op 23 november van vorig jaar in de Schie in Deurne. Hierbij raakten twee bewoners gewond toen twee gemaskerde mannen de achtertuin inliepen. Eén van de bewoners werd geslagen met een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

Rechercheurs zijn de 22-jarige Helmonder op het spoor gekomen na een uitgebreid onderzoek. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat er komende tijd nog meer aanhoudingen worden gedaan in de deze zaak.

Bij de woningoverval eind vorig jaar werd ook een tweede bewoner in het gezicht geslagen, die hierdoor tijdelijk buiten bewustzijn raakte. De mannen eisten geld, maar gingen er zover bekend alleen vandoor met een iPhone.

De politie startte daarop een klopjacht om de verdachten op te sporen, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Daarnaast werd een sporenonderzoek en buurtonderzoek uitgevoerd in de omgeving van de Schie in Deurne met behulp van een speurhond.

Lees ook: Gewonden bij gewapende woningoverval in Schie; politie in Deurne zoekt twee daders

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen