23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- VlierdenLeerlingen De Wegwijzer Vlierden zamelen geld in met sponsorloop voor Keniaanse Rang’ala...

Leerlingen De Wegwijzer Vlierden zamelen geld in met sponsorloop voor Keniaanse Rang’ala Babyhome

Om geld in te zamelen voor het Rang’ala Babyhome in Kenia gaan de leerlingen van Basisschool De Wegwijzer meedoen aan een sponsorloop door Vlierden. Met het opgehaalde bedrag kan worden voorzien in de eerste levensbehoeften van de Keniaanse weeskinderen.

“Denk hierbij vooral aan eten, medicijnen en vaccinaties”, aldus Stichting Vlierden Helpt. De organisatie zamelt jaarlijks tijdens Drie Koningen ook geld in voor steun aan de kinderen in het Rang’ala Babyhome.

Het opvanghuis in Kenia is 80 jaar geleden opgericht door de Mill Hill-zusters. Zij kwamen in Rang’ala de missionarissen helpen, die daar 100 jaar geleden de parochie waren begonnen. Zij bouwden lagere en middelbare scholen, een ziekenhuis en het Babyhome. Het wordt nu gerund door Afrikaanse zusters van Mill Hill en enkele lokale medewerkers. Er wonen ongeveer veertig kinderen van 0 tot 4 jaar in het tehuis.

De Vlierdense leerlingen gaan woensdag 29 mei om 13.00 uur van start met de sponsorloop die begint bij Basisschool De Wegwijzer. De route gaat vervolgens via de Galileistraat, rechts de Einsteinstraat in via de Vossenakker, Petersakker, Tabaksakker, Hoge Zijdeweg, Marie Curiestraat, Huygensstraat, A. van Leeuwenhoekstraat en de Edisonstraat naar de speelplaats.

De kinderen lopen op de stoep van deze straten en de route wordt van tevoren met lintjes aangegeven. “Het leukste is natuurlijk als de kinderen door zoveel mogelijk toeschouwers worden aangemoedigd”, zegt de organisatie. Die heeft ook ouders ingeschakeld om in hesjes op de gevaarlijkere punten langs de route het verkeer te regelen. De organisatie vraagt verkeersdeelnemers om woensdag tussen 13.00 en 13.45 uur op de route rekening te houden met de sponsorloop en hoopt op begrip en geduld van hen.

Foto: Rang’ala Baby Home

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen