14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneLeerlingen Hub van Doornecollege ontvangen beloning voor interesse in Deurnese bedrijven

Leerlingen Hub van Doornecollege ontvangen beloning voor interesse in Deurnese bedrijven

Bij zo’n 25 bedrijven in Deurne kon je eind september binnenkijken tijdens de jaarlijks Open Bedrijven Route Deurne. Ook leerlingen van het Hub van Doornecollege grepen die kans om eens te zien wat er achter de deuren van die Deurnese bedrijven schuilt. Voor de middelbare scholieren hadden vijf van de deelnemende bedrijven prijzen beschikbaar gesteld die vorige week donderdag werden uitgereikt.

Medewerkers van Edco, Secpro, Jetstone, Open Haarden Centrum Deurne en Techniek centrum Brainport hadden een beloning voor de leerlingen van het Hub van Doornecollege die waren langsgekomen tijdens de Open Bedrijven Route om meer te weten te komen over hun mogelijke toekomstige werkgever. Onder alle bezoekende leerlingen werden een aantal prijzen verloot.

Heel interessant
Vierdejaars leerling Senna van het Hub van Doornecollege was onder de indruk van wat er allemaal te zien was: “Ik vond het echt heel interessant om bij een aantal bedrijven binnen te kijken. Bij één ervan heb ik ook nog een dag meegelopen.” Uit haar enthousiasme en honger naar meer informatie blijkt dat de bedrijven de aandacht van de leerlingen te pakken hebben weten te krijgen.

Toekomstige professionals
Open Bedrijven Route Deurne brengt jongeren in contact met bedrijven in hun omgeving. Op deze manier willen ze de toekomstige professionals laten zien hoeveel mooie banen en bedrijven er in hun eigen omgeving zijn. “Over een paar jaar als ze een diploma van een beroepsopleiding op zak hebben, zijn ze ook in deze regio broodnodig”, melden de bedrijven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen