1.8 C
Deurne
zondag 3 december 2023
Home- DeurneVanaf morgen mogelijk minder of geen bussen in regio door stakingen

Vanaf morgen mogelijk minder of geen bussen in regio door stakingen

Door stakingen waartoe het FNV heeft opgeroepen, rijden er morgen, donderdag en vrijdag mogelijk minder of geen bussen in de regio. Hoe groot het effect van de actie zal zijn, is nog niet duidelijk.

“Wij kunnen nu al wel zeggen dat wij die dagen een heel onvoorspelbare dienstregeling zullen rijden, wij weten op voorhand namelijk niet welke chauffeurs er staken en welke er rijden”, meldt FNV Streekvervoer. Niet al het personeel van het regionale streekvervoer gaat staken, er kunnen ook medewerkers zijn die op eigen initiatief toch volgens de dienstregeling blijven rijden.

Petitie
Wel is de verwachting dat reizigers in heel het land hinder zullen ondervinden door deze stakingen. Op de dag zelf zal pas bekend zijn op welke routes rekening moet worden gehouden met vertragingen en welke bussen eventueel helemaal niet rijden. Buschauffeurs uit drie provincies gaan om hun eisen kracht bij te zetten ook naar het provinciehuis om een petitie aan te bieden.

Reden voor de stakingen is dat het FNV het niet eens is met de cao-afspraken en onder andere een loonsverhoging wil ter compensatie van de prijsstijgingen van 10 procent en een verlaging van de werkdruk.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen