12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneLeerlingen Hub van Doornecollege winnen hoofdprijs met duurzame elektrische kart

Leerlingen Hub van Doornecollege winnen hoofdprijs met duurzame elektrische kart

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 31 maart heeft het E-kart team van het Deurnese Hub van Doornecollege de OMO-praktijkwerkstukprijs in Tilburg ontvangen. Voor het eerst sinds twee jaar werd deze award weer fysiek uitgereikt. De inzending van het Hub van Doornecollege, de duurzame elektrische superkart kreeg de hoofdprijs.

Jos Kusters, voorzitter van de raad van bestuur van OMO (Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs) reikte de prijs uit. Hij en de jury zijn enthousiast over de E-kart van de leerlingen van de Deurnese school: “Jullie zijn de eerste generatie E-monteurs die straks ons wagenpark mobiel houden en jullie hebben met elkaar gezorgd voor landelijke bekendheid.”

Niet verwacht
Het team onder leiding van docent Geert Aben is trots op de prijs. “Bizar! We hadden ons voorbereid om niet teleurgesteld te worden dus we hoopten nergens op. Die hoofdprijs, die hadden we écht niet verwacht”, vertelt Kick de Heer van het E-kart team. Ook leerling Olaf Heesakkers kan zijn verbazing niet onderdrukken: “Dit is zo mooi! Ik ben al heel lang gek op alles wat met elektro te maken heeft. Het is soms wel irritant als er storingen zijn, want dat is niet altijd simpel op te lossen.”

First Electro League
Eerder behaalde het E-kart team van het Hub van Doornecollege afgelopen donderdag de tweede plaats in de speciale race voor E-karts; de First Electro League. Daarna ‘raceten’ ze door naar Tilburg voor de prijsuitreiking bij OMO waar ze de hoofdprijs in ontvangst mochten nemen.

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen