26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneToch geen witte rook in Deurne voor nieuwe pastoor Ramon van Hoek

Toch geen witte rook in Deurne voor nieuwe pastoor Ramon van Hoek

Vorige week kondigde DMG-dj Ramon van Hoek zijn opmerkelijke carrièreswitch aan, hij had de ambitie om de nieuwe pastoor van Deurne te worden. Iets dat de meeste mensen in Deurne al meteen aanzagen voor wat het was; een 1 april grap.

Maar er waren nog genoeg personen die afgelopen dagen toch een beetje begonnen te twijfelen toen ze Ramon van Hoek in een gewaad in de St. Willibrorduskerk zagen terwijl hij de maten van het altaar opnam om te berekenen of zijn dj-set daarop zou kunnen staan.

Serieus
Het nieuws dat de 48-jarige dj uit Neerkant pastoor Paul Janssen wilde opvolgen, leverde Van Hoek uiteenlopende reacties op. “De meesten hadden wel meteen door dat het een grap was maar ik heb ook appjes gehad van mensen die me serieus vroegen of ik dit echt ging doen en me heel veel succes wensten. Op Facebook kreeg ik zelfs ineens vriendschapsuitnodigingen van personen die al in contact wilde komen voor het geval dat ik de nieuwe pastoor zou worden”, legt Van Hoek uit.

Humor
Pastoor Paul Janssen kan wel lachen om de 1 april grap: “Juist in deze tijden kunnen we wel wat humor in het leven gebruiken. Ik heb ook nog even goed moeten nadenken over wat ik de mensen zou vertellen als ze me er vragen over zouden gaan stellen, want je wilt natuurlijk niet dat zo’n grap al uitkomt vóór 1 april.” Janssen verlaat Deurne per 1 juli Deurne en start dan als pastoor van de Heilige Maria parochie in Den Bosch-Rosmalen. Er is nog niet bekend wie de opvolger wordt bij de Heilige Willibrord Parochie.

Aanpassen
Omdat het nieuws over Van Hoek nu officieel als 1 april grap is onthuld, hoeft hij de schijn niet meer hoog te houden: “Ik heb me de afgelopen week wel wat moeten aanpassen natuurlijk. Op de radio flap ik er regelmatig dingen uit die in pastoor in spé nooit zou en kan zeggen, daar heb ik wel rekening mee gehouden.”

Celibatair
Maar toch is er iets veranderd voor Van Hoek, legt hij uit: “Hoewel ik nu dus weer helemaal mezelf kan zijn, heeft het hele gebeuren me wel serieus aan het denken gezet over bepaalde dingen. Maar om pastoor te worden, moet je sowieso celibatair zijn dus dat gaat al niet echt lukken”, lacht de DMG-dj. “Er zijn een paar dingen waar ik wel aan zou kunnen wennen zoals de rode wijn ‘s ochtends in plaats van de koffie.”

Lees ook:

DMG-dj maakt opmerkelijke carrièreswitch; Ramon van Hoek wil nieuwe pastoor van Deurne worden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen