25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneLeerlingen IVO Deurne krijgen kans om eigen ‘1 minute film’ te maken

Leerlingen IVO Deurne krijgen kans om eigen ‘1 minute film’ te maken

Je eigen film maken die ook nog eens wordt vertoond tijdens de Nacht van het Witte Doek in Deurne. Die kans krijgen de leerlingen van IVO Deurne bij deze editie van het Deurnese filmfestival. De deelnemers krijgen van te voren een workshop over hoe ze een eigen film kunnen maken en de resultaten zijn te zien op zaterdag 26 augustus tijdens de première-avond van de Nacht van het Witte Doek.

In drie lesblokken leren de leerlingen alle onderdelen die bij het maken van een film komen kijken. Van het scenario schrijven tot het bedienen van de camera en van acteren tot de regie. Onder leiding van de twee ervaren regisseurs Lisette Vlassak en Ramon Etman gaan de jonge filmtalenten aan de slag. Vlassak won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

Eén minuut
De leerlingen van IVO Deurne gaan samen met Lisette en Ramon van Filmworkshop.nl zogenoemde ‘1 minute films’ maken. Bij de start van de Nacht van het Witte Doek worden alle filmpjes van elk één minuut getoond na de film ‘Cocon’ van regisseur Lisette Vlassak die afgelopen jaar de winnaar werd bij de eerste Film Talent Award Brabant (FTAB).

Grote doek
Daarna volgen een aantal korte interviews met de makers van de ‘1 minute films’ en wordt de film ‘The Social Dilemma’ vertoond. Vervolgens wordt bekendgemaakt welke ‘1 minute film’ op het festival op het grote doek wordt vertoond bij de verkiezing van de Film Talent Award Brabant.

Foto: Stichting Nacht van het Witte Doek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen