24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneLeerlingen IVO Deurne laten hun werken zien langs kunstroute

Leerlingen IVO Deurne laten hun werken zien langs kunstroute

De leerlingen van alle vier de deelscholen van IVO Deurne laten op maandag 3 juni langs een kunstroute hun werken zien met als thema ‘de veranderende Peel’. De route start bij het Peellandcollege aan de Vloeieindsedreef en wordt om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Riny van Rinsum.

“De kunstroute is niet alleen een reis door de veranderende landschappen, maar ook een uitnodiging om na te denken over hoe we, als burgers, onze invloed kunnen aanwenden om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen”, aldus de scholengemeenschap.

De kunstwerken die de leerlingen van het Sprongcollege, Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Peellandcollege hebben gemaakt, laten zien dat de tijd in De Peel niet is stil blijven staan. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke bestemming voor recreatie en toerisme en verandert voortdurend. “Dat maakt het ook extra spannend, boeiend, roept vragen op en brengt ons in verwondering”, zegt IVO Deurne.

Om die veranderende wereld goed in beeld te brengen is er langs de kunstroute van IVO Deurne door leerlingen uiting gegeven aan het thema in de vorm van schilderijen, tekeningen, sculpturen, gedichten en filmmateriaal.

De kunstroute is maandag 3 juni vanaf 16.00 uur te bewandelen vanaf het Peellandcollege aan de Vloeieindsedreef. Tot 17.30 uur zijn de leerlingen ook aanwezig om toelichting te geven bij hun werkstukken. De kunst op de route rond de vier deelscholen is tot 19.00 uur te bezichtigen.

Foto’s: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen