17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- LiesselRustlocatie en Ommetjes van Liessel geopend in stromende regen, maar uit watertappunt...

Rustlocatie en Ommetjes van Liessel geopend in stromende regen, maar uit watertappunt komt nog geen druppel

In de stromende regen werd vrijdagochtend bij sportpark de Smeltkroes in Liessel de rustplaats voor fietsers en wandelaars geopend door wethouder Marjan Vrijnsen-de Corte en de leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Zonnebloem. Tegelijkertijd werden ook de Ommetjes van Liessel gepresenteerd aan de aanwezigen. Dit zijn vier wandelroutes door de natuur van Liessel en omgeving.

Het watertappunt op de rustlocatie gaf vrijdag in tegenstelling tot de weergoden nog geen enkele druppel. “Door allerlei gemeentelijke hindernissen/wetgevingen zal het watertappunt voorlopig droog blijven staan”, zegt Dorpsraad Liessel. Niettemin meent de organisatie dat de nu officieel geopende rustplaats een mooi startpunt is geworden voor wandelen en fietsen rondom Liessel.

Op de plek staan twee picknicktafels en ook op de routes zijn zes bankjes geplaatst. Naast het aangelegde grasveld is er een strook ingezaaid met een wilde bloemenmengsel en is er een insectenhotel neergezet. De VVV heeft twee routeborden geplaatst voor wandelaars, fietsers en MTB-ers.

De vier Liesselse Ommetjes die zijn uitgezet op het wandelknooppuntennetwerk, nemen wandelaars mee langs eeuwenoude varens, een meanderend riviertje, bossen en de vele wandelpaadjes die Liessel rijk is. De ommetjes starten voor het grootste deel vanaf Sportpark De Smeltkroes aan de Monseigneur Berkvensstraat 82 in Liessel. Er is keuze uit Route De Brink (10,3 km), Route De Peel (10,6 km), Route Het Sloot (10,08 km) en Route De Berken (10,9 km).

Lees ook: Rustpunt voor fietsers en wandelaars in Liessel bijna klaar; wel zelf drinken meebrengen

Foto’s: Dorpsraad Liessel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen