9.7 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneLeerlingen Sprongcollege Deurne winnen OMO-Praktijkwerkstukprijs voor ‘De Uil’ van oude hoefijzers

Leerlingen Sprongcollege Deurne winnen OMO-Praktijkwerkstukprijs voor ‘De Uil’ van oude hoefijzers

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wint een school van IVO Deurne de OMO-Praktijkwerkstukprijs. Willem Bouwmans en Casper Strijbos van het Sprongcollege ontvingen afgelopen donderdag in Tilburg de eerste prijs voor hun werkstuk ‘De Uil’.

De overkoepelende scholenvereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) looft elk jaar prijzen uit voor bijzondere werkstukken. Derdejaarsleerlingen Willem en Casper raakten enthousiast na hun eerste kennismaking met lassen. Van oude hoefijzers zetten zij meerdere uilen in elkaar. Deze duurzame kunstwerken werden ook afgelopen jaar tijdens de kerstmarkt op school verkocht.

Zestien inzendingen
Uit zestien inzendingen werden vijf werkstukken genomineerd. Uiteindelijk gingen Willem en Casper er met de hoofdprijs vandoor. Samen mogen ze een leuk geldbedrag verdelen. Floor van Bussel van het Sprongcollege zond ook een werkstuk in, maar viel buiten de prijzen.

Elektrische Superkart
Bij het kiezen van de winnaar voor de OMO-Praktijkwerkstukprijs wordt onder andere gekeken naar de mate van samenwerken, zelfstandigheid, reflecteren, toepasbaarheid en originaliteit. Vorig jaar won het Hub van Doornecollege van IVO Deurne de eerste prijs met de Elektrische Superkart (E-kart).

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen