13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneSucces en tegenslag voor jonge Deurnese motorcrosser Dex van den Broek in...

Succes en tegenslag voor jonge Deurnese motorcrosser Dex van den Broek in Duitsland

Succes maar ook tegenslag voor de 12-jarige Dex van den Broek tijdens de eerste wedstrijd van de ADAC 85 Cup in het Duitse Fürstlich Drehna. Dex streed in de eerste manche lang om de derde plaats en werd uiteindelijk vierde. In de tweede manche was hij betrokken bij een valpartij bij de start waarna hij vanaf een achtendertigste plaats helemaal terug kwam naar een vijftiende plaats.

Het was de eerste keer dat Van den Broek deelnam aan een wedstrijd van de ADAC Junior Cup. De wedstrijd vond plaats op een circuit waarop Dex nog nooit eerder had gereden. Het lag er op zaterdagochtend redelijk goed bij, na de matige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Scherpe tijd
In de vrije training verkende Dex het circuit en wist zijn draai al snel te vinden. In de daaropvolgende tijdtraining zette hij een scherpe tijd neer waarmee hij een tweede tijd in zijn groep behaalde. Over beide groepen gezien had Van den Broek een vierde tijd. Motiverende resultaten voor de jonge motorcrosser die daardoor erg uitkeek naar de wedstrijd van zondag.

Foutje
Bij de start van de eerste manche kwam Dex goed weg en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Deze positie wist hij lang in handen te houden totdat hij in het heetst van de strijd voor de ‘pitlane’ een foutje maakte waardoor Aron Katona hem wist te passeren. Dex bleef hier rustig onder en reed de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit en eindigde op een vierde plaats.

Valpartij
Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Echter in de tweede bocht kwam de tweede man vlak voor hem ten val. Deze kon hij niet meer ontwijken en waardoor hij zelf ook ten val kwam. Vanaf een achtendertigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Dex had een aantal ronden nodig om het juiste ritme in handen te krijgen maar daarna wist hij de ene na de andere rijder te passeren en werd alsnog vijftiende. Zijn team laat weten dat Dex teleurgesteld was na de tweede manche maar dat de eerste ADAC-wedstrijd voor hem ook een race was waarin hij veel geleerd heeft.

In het dagklassement eindigde Van den Broek op een zevende plaats met 24 punten. Volgend weekend staat in Lommel de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap op het programma voor Dex.

Daguitslag ADAC 85 Cup Fürstlich Drehna:

  1. Jarne Bervoets 50 Pnt
  2. Dean Gregoire 38 Pnt
  3. Travis Leok 36 Pnt
  4. Moritz Ernecker 28 Pnt
  5. Aron Katona 25 Pnt

Foto: Team Dex van den Broek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen