8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneLeerlingen Sprongcollege laten hun creativiteit zien bij drukbezochte kerstmarkt

Leerlingen Sprongcollege laten hun creativiteit zien bij drukbezochte kerstmarkt

Tientallen bezoekers kwamen dinsdagavond een kijkje nemen bij de jaarlijkse kerstmarkt die wordt gehouden door de leerlingen en het team van het Sprongcollege in Deurne. Op de markt werden kerstversieringen verkocht, die door de leerlingen zelf zijn geproduceerd. Ook was er een muzikaal optreden van de Kerstband.

Meteen na de herfstvakantie zijn ze op het Sprongcollege gestart met het maken van bijvoorbeeld houten kerststalletjes en kerstbomen, maar ook standaarden voor wijnflessen en verschillende soorten kerstversiering.

Stationstuin
De opbrengst van de kerstmarkt gaat dit keer voor een deel naar de Stationstuin in Deurne. “Dit is een mooie werkplek voor de leerlingen, waarin ze kunnen leren in de echte wereld”, vindt het team van het Sprongcollege. Met het andere deel van de opbrengst hoopt de school een deel van het nieuwe buitenterrein te kunnen financieren.

Bijzondere bijkomstigheid bij het evenement was dat het deze keer de laatste kerstmarkt in het oude gebouw was. In het nieuwe jaar verhuizen de honderd leerlingen van het Sprongcollege en zeshonderd van het Alfrinkcollege naar een nieuw gezamenlijk schoolgebouw met voor beide scholen een eigen gedeelte.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen