7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- St. JozefparochieNieuw bestuur Hofke van Marijke zit vol met ideeën voor St. Jozefparochie

Nieuw bestuur Hofke van Marijke zit vol met ideeën voor St. Jozefparochie

Gemeenschapshuis het Hofke van Marijke in de Sint Jozefparochie heeft sinds maandag een vernieuwd bestuur. Leo Cuijpers pakt de rol van interim-voorzitter op en Annelies Verberne neemt de penningsmeestertaak van Michiel Remmerswaal over.

Na de aankondiging van het vertrek van voorzitter Farley Zuidema in november, bestond het bestuur nog uit Anke Kerssemakers, Anouschka van Lierop en Michiel Remmerswaal. Zij krijgen nu versterking van Verberne en Cuijpers. Het nieuwe bestuur van het Hofke van Marijke wil samen met werkgroepen aan de slag gaan met de input die de bezoekers van een stakeholdersbijeenkomst op 2 november hebben meegegeven.

Activiteiten
Interim-voorzitter Leo Cuijpers legt uit dat hierbij drie onderdelen een belangrijke rol spelen: “Ten eerste in de vorm van nieuwe activiteiten toevoegen, naast die van de vele verenigingen die gebruik maken van het Hofke van Marijke. Zo werd afgelopen weekend voor het eerst een kerstmarkt georganiseerd die druk bezocht werd op deze mooie zonnige zondagmiddag. Een groot succes en zeker rijp voor herhaling.”

Op 13 januari zal ook voor de tweede keer, na de introductie tijdens het 100-jarig bestaan van de Sint Jozefparochie, een nieuwjaarsborrel worden gehouden voor de wijkbewoners. Dit moet volgens de nieuwe bestuurders een jaarlijks traditie gaan worden.

Nieuwe website
Cuijpers meldt dat het Hofke van Marijke daarnaast een vernieuwde samenwerking aangaat met de Heilight Parade en in dat weekend ook met een nieuwe activiteit wordt gestart, samen met de gelegenheidskapel Toeternietoe. “Ook wordt er een nieuwe website gelanceerd waar de bewoners van de wijk alle informatie kunnen vinden over de verschillende activiteiten van de verschillende verenigingen. Deze lancering zal plaats vinden op de nieuwjaarsborrel”, aldus Leo Cuijpers.

Een tweede belangrijk punt is de opdracht die er ligt voor de werkgroep huisvesting. Die gaat een plan van aanpak uitwerken voor het onderhoud van het Hofke van Marijke. “Hier ligt een grote uitdaging voor het bestuur, maar met een vernieuwde werkgroep”, vertelt de interim-voorzitter. Die groep bestaat naast Cuijpers zelf, uit Danny Jonker en Joost van Dishoeck en de bestuursleden Anke Kerssemakers en Anouschka van Lierop.

Toekomstbestendig
Het nieuwe bestuur wil het Hofke van Marijke verduurzamen en toekomstbestendig maken om de vele verenigingen en activiteiten in de wijk onderdak te kunnen blijven bieden op een duurzame manier. De nieuwe bestuurders willen dat de plek het sociale hart en middelpunt van de wijk in blijft vullen en daarmee een extra bijdrage levert aan het leuk wonen, werken en verblijven in de Sint Jozefparochie.

Voor interim-voorzitter Leo Cuijpers is het als derde onderdeel de taak om een organisatiestructuur op te zetten die borg staat voor de belangrijke maatschappelijke rol die het gemeenschapshuis als centraal punt voor ontmoeting en ontspanning, verbinding, netwerk en zorg inneemt. Eén van de speerpunten hierin is het oprichten van een klankbordgroep uit de gebruikers die samen een raad van toezicht gaan vormen.

Bruisend hart
“Het Hofke van Marijke huisvest vele gebruikers zowel vaste als ad-hoc gebruikers en alle potentie is aanwezig om als een bruisend hart in de wijk te functioneren. Het is dan juist ook onze taak om dit goed te faciliteren en te borgen dat de krachten van verschillende verenigingen en groepen op het juiste moment gekoppeld worden, waarmee de wijk levend en leefbaar blijft met een keuze uit vele activiteiten”, zegt Cuijpers.

Dat krijg je volgens hem alleen voor elkaar met een goed functionerende klankbordgroep: “Zodat je als bestuur daar waar nodig bij kunt sturen. De Sint Jozefparochie heeft al vaker laten zien wat de kracht van samenwerken is en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”, besluit de nieuwe interim-voorzitter.

Foto: Facebook Hofke van Marijke

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen