17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneLeerlingen Willibrord Gymnasium Deurne in top 10 bij voorronde Biologie Olympiade

Leerlingen Willibrord Gymnasium Deurne in top 10 bij voorronde Biologie Olympiade

De bovenbouwleerlingen van het Willibrord Gymnasium hebben tijdens de voorrondes van de Biologie Olympiade een knappe prestatie neergezet. Van de 245 deelnemende havo- en vwo-scholen zijn ze als negende geëindigd.

Tijdens de voorrondes werden de leerlingen getoetst op hun inzicht en kennis over allerlei biologie-onderwerpen die ook op de middelbare school aan bod komen.

Het behalen van de negende plaats, is niet het enige goede nieuws voor de leerlingen van de Deurnese school. “Daarnaast mogen er ook nog twee leerlingen door naar de tweede ronde vanwege hun resultaat”, zegt hun trotse biologiedocent Rutger van Heck. Die vindt plaats in maart en daarbij gaan de deelnemers zich verdiepen in onderwerpen die buiten de schoolboeken vallen.

Ook bezoeken de leerlingen de Radboud Universiteit in Nijmegen voor een voorbereidingsdag. Na een toets op de scholen zal blijken wie de twintig finalisten worden. Voor hen wacht een week vol masterclasses en een mogelijke plek in het Nederlandse team dat meedoet bij de Internationale Biologie Olympiade in Kazachstan.

Foto: Willibrord Gymnasium

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen